Cabell d'àngel casolà

Aquest any estava esperant en candeletes la Fira de la Carbassa de Sant Feliu de Codines per comprar una carbassa per fer cabell d'àngel. Per on visc no és massa fàcil trobar aquest tipus de carbassa, així que he hagut d'esperar fins a la fira per tenir la meva curcubita ficifolia. Després de llegir varies receptes, he decidit seguir la del blog de la Dolors, Hi ha bruixes a la cuina. Totes les seves receptes estan meravellosament explicades i si les segueixes al peu de la lletra sempre surten perfectes.  Sort que no m'he hagut d'esperar tant com ella per tenir la meva carbassa...jo no hagués tingut tanta paciència😅😅


Comencem rentant bé la carbassa i tallant-la en trossos. Jo l'he tallada amb un ganivet gran sense massa problemes. Fiquem els trossos de carbassa, sense pelar-los ni treure-li les llavors, en una cassola gran i els cobrim amb aigua. Posem la cassola al foc i quan l'aigua comenci a bullir, deixem que la carbassa es cogui durant 45 minuts. Jo, abans de retirar la cassola del foc, he punxat algun tros de carbassa amb una forquilla per comprovar que la carn estigues tendra. Veureu que amb la cocció la carn de la carbassa comença a transparentar. Traiem els trossos de carbassa de la cassola i els deixem escorre sobre una reixeta per que es refredin i deixin anar el líquid sobrant. Jo he fet servir la del forn, ja que els trossos que he fet eren prou grans per mantenir-se a sobre.

Quan els trossos de carbassa s'hagin refredat, separarem la polpa de la pela i retirarem les llavors. Hi haurà part de la polpa que es desfilarà sola. La resta, jo l'he destriada amb l'ajuda d'una forquilla. Quan tinguem la polpa separada, l'espremem amb les mans per que deixi anar l'aigua restant.

Pesem la polpa espremuda i li afegim la meitat del seu pes en sucre blanc. És a dir, per que cada 100 grams de polpa li afegim 50 grams de sucre blanc. Jo, una vegada he mesclat la polpa amb el sucre, l'he deixada tota la nit al frigorífic. Així el sucre es va desfent amb el mateix suc de la carbassa.

Al dia següent he posat la polpa i el sucre en un cassó, amb mig canó de canyella ( o un canó sencer si voleu que es noti l'aroma a canyella) i la pela de mitja llimona -la versió més clàssica-. La Dolors va afegir vainilla i la pela d'una mandarina ratllada. Elegiu l'opció que més us agradi. Posem el cassó al foc uns 30 minuts aproximadament, remenant de tant en tant, i fins que el cabell d'àngel agafi un color daurat. Encara que la Dolors no li posa, he vist que hi han receptes que afegeixen aigua durant la cocció. Jo he tapat la cassola per evitar que l'aigua s'evaporés i no li he hagut d'afegir.

He guardat el cabell d'àngel en pots de vidre al frigorífic, perquè pensava consumir-lo en poc temps. Si voleu fer conserves, la Dolors us explica com fer-ho pas a pas en la seva recepta.

Com heu vist no és una recepta difícil de fer, només requereix temps i una mica de paciència per retirar totes les llavors, però el sabor del cabell d'àngel casolà paga la pena.😋