25ª edició de la Mostra Gastronòmica de les Garrigues

Dimecres, al Mercat de la Concepció de Barcelona, es va fer la presentació de la 25ª edició de la Mostra Gastronòmica de les Garrigues. Des del 2 de novembre i fins al 15 de desembre els restaurants participants elaboraran menús especials els caps de setmana i festius per gaudir del millor de la gastronomia de la comarca.


L'edició d'enguany és especial, per una banda, per que vol fer un reconeixement als restaurants participants des de l'inici, recuperant i adaptant alguns dels plats que ja s'havien elaborat en edicions anteriors. Per altra banda, perquè les Garrigues ha estat una de les comarques més afectades pels forts aiguats de fa uns dies i participar en la Mostra Gastronòmica és una mostra de solidaritat amb el territori.

Segons les paraules del vicepresident del Consell Comarcal de les Garrigues, Enric Mar, “la comarca necessita tirar endavant i és una feina de tots, primer, dels garriguencs que ens toca fer pinya, i així ho estem fent, segon, de les administracions públiques, i tercer, de tota la societat catalana que amb la seva visita ens poden fer costat.(...) Costarà un temps recuperar i arranjar el patrimoni i normalitzar la producció agrícola, però la comarca continua viva i propostes com la Mostra Gastronòmica en són un exemple clar”. I per això, fa una crida a la solidaritat: "demanem que no s'oblidi les Garrigues, posem-la en valor visitant el territori, consumint producte de proximitat o participant de totes les propostes culturals i turístiques que s'impulsen des del territori, com la Mostra que arrenca aquest cap de setmana”.


A l’edició de l’any passat, els restaurants que participaven en la Mostra van servir 2.000 menús. Aquests any els restaurants participants, que esperen superar aquesta xifra, són els restaurants Ca la Margarida de l’Albi, La Placeta d’Arbeca, l'Hostal Benet de les Borges Blanques, Masia les Garrigues de les Borges Blanques, Els Fogons de la Carme de Cervià de les Garrigues, La Garbinada de Granyena de les Garrigues i La Llena de la Pobla de Cérvoles.

A la pàgina web de Turisme de les Garrigues trobareu tota la informació sobre els menús que ofereixen els diferents restaurants, preus i telèfons de contacte per fer les reserves.


A més, com en les edicions anteriors, l'oli d'oliva verge extra tindrà un paper essencial, ja que és un dels motors econòmics de la zona i que marca el paisatge i territori de la comarca. Per aquest motiu, durant les primeres setmanes de la Mostra, i fins a exhaurir existències, els comensals rebran com a obsequi una ampolla d'oli del primer raig d'aquesta collita. A més, podran participar en el sorteig de set lots de productes de la comarca.

La Mostra Gastronòmica s'organitza des del Consell Comarcal i compta amb el suport de la Diputació de Lleida mitjançant els Patronats de Turisme i de Promoció Econòmica, i del projecte Gustum coordinat per l'Associació Leader de Ponent.