Bescuit d'avellanes

La setmana passada vam estar a la Fira de l'Avellana de la Selva a Brunyola. Es tracta d'una fira petita on pots comprar directament dels productors avellanes i d'altres fruits secs que es conreen a la comarca de la Selva, on s'aplega l'extensió més gran d'avellaners que hi ha a Catalunya, darrera del Baix Camp.

L'avellana que es conrea aquí té molt de sabor i qualitat, però cada any es perden hectàrees d'avellaners perquè els preus que fixen els intermediaris no cobreixen ni les despeses de producció.   
Us recomano llegir aquest article sobre el mercat de l'avellana a Catalunya d'aquest any. I recordeu que, com a consumidors, cada vegada que comprem tenim l'oportunitat de decidir si apostem per la nostra pagesia o no.


Ingredients per a 6-8 persones:

  • 150 grams d'avellanes torrades del país
  • 200 ml de llet sencera
  • la ratlladura i el suc de mitja llimona
  • 3 ous mitjans
  • 200 grams de sucre blanc
  • 300 grams de farina blanca per rebosteria
  • un sobre d'impulsor químic tipus Royal o 16 grams
  • 100 grams de mantega fosa
  • 1 cullerada d'essència de vainilla
  • un pessic de sal

En un bol posem la llet amb el suc de la llimona, remenem, i deixem que passin 10 minuts. Mentrestant traiem la pell de les avellanes i les triturem fins aconseguir una textura semblant a la farina, una mica més granulada.

Encenem el forn, a dalt i a baix, a 190º.

En un bol gran batem els ous amb el sucre fins que doblin el seu volum. A continuació afegim la llet i la farina tamisada barrejada amb l'impulsor químic. Mesclem tots els ingredients fins obtenir una crema llisa i sense grumolls, però sense batre en excés. Deixem reposar la crema 10 minuts. Després afegim la ratlladura de mitja llimona, l'essència de vainilla, un pessic de sal i la mantega fosa. Mesclem fins que quedin tot els ingredients ben integrats. I per últim afegim les avellanes triturades.

Aboquem la crema en una motlle rodó prèviament greixat o folrat amb paper d'enfornar i el fiquem al forn durant 45 minuts a 180º i fins que, al punxar el bescuit amb un escuradents, aquest surti net. El desemmotllem quan estigui fred.


Recepta original del blog Recetas de Rechupete

1 comentari:

  1. Quin luxe això de les avellanes del país. Aquest mateix matí no n'he trobat cap d'avellana, potser la propera setmana arribaràn les del Piemont que són genials.
    Recepta apuntada, 16g d'impulsor em semblen molt... però probarem!
    Una abraçada ben forta,
    Palmira

    ResponElimina