Arròs cremós amb carbassa i ceps

Una combinació que fa tardor, carbassa i bolets, per fer un deliciós arròs cremós. He fet servir bolets deshidratats que vam comprar fa temps a Solsona, en una fira. El venedor ens van dir que es podien guardar al congelador. Així que ara quan trobem algun productor, comprem més quantitat, que sempre surt millor de preu, i després els posem al congelador. Així evitem que es facin malbé per l'humitat i sempre en tenim a casa.


Ingredients per a dues persones:

  • 180 grams d'arròs bomba
  • 200 grams de carbassa cuita al forn i triturada
  • 20-25 grams de ceps deshidratats
  • 3/4 litre de brou vegetal
  • un ceba petita
  • mitja copa de vi d'herbes o vermut blanc
  • farigola i romaní
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre negre mòlt

Posem a hidratar els ceps amb aigua tèbia una hora i mitja aproximadament.

Tallem la carbassa a trossos, la posem en una safata per anar al forn i l'enfornem a 200º durant 45 minuts aproximadament i fins que estigui tendre -ho sabrem punxant-la amb una forquilla-. Deixem que es refredi una mica i la triturem fins a fer-la puré. Jo li trec la pell abans de triturar-la.

En una cassola posem un rajolí d'oli, saltegem uns minuts els bolets ja hidratats i després els reservem. L'aigua amb la que hem hidratat els bolets també la reservem per afegir-la més tard a l'arròs.

Tallem la ceba ben petita, afegim una mica més d'oli a la cassola i la cuinem fins que transparenti. Afegim l'arròs i el saltegem uns minuts fins que comenci també a transparentar. Aleshores aboquem el vi i deixem que redueixi uns minuts. Afegim el puré de carbassa i un parell de cullerots de brou calent i comencem a remenar vigilant que l'arròs no se'ns quedi mai sec, per això anirem abocant poc a poc el brou calent i també podem afegir l'aigua d'hidratar els bolets, una mica tèbia. Passat 15 minuts, afegim les herbes aromàtiques i salpebrem. Aboquem els bolets i continuem remenant uns cinc minuts més. En 20 minuts tindreu a punt l'arròs. En cas de dubte, aneu-lo tastant. Servim de seguida acompanyat d'una mica de farigola fresca si en teniu a casa.


1 comentari:

  1. Es un dels arrossos que més ens agrada a casa a la tardor. Quin luxe de poder comprar directamente als productors, això ja t'ho pots imaginar, a París no es pot fer!
    Petons,
    Palmira

    ResponElimina