Espagueti amb salsa d'espinacs

La pasta és un dels ingredients que no falta mai al rebost de casa perquè ens encanta. I això es nota al blog. En trobareu un munt de receptes amb pasta, i entre elles la combinació de pasta i verdures és de les que guanya per golejada: pasta amb albergínies, carbassons, carxofes, espàrrecs, carbassa, bròquil...Si us agraden les verdures, la pasta i les receptes senzilles esteu en el blog adequat😋

La recepta d'avui pórta espinacs, amb els que prepararem una senzilla salsa per acompanyar qualsevol tipus de pasta llarga. Si sou dels que us agrada la pasta gratinada al forn, podeu fer aquesta mateixa recepta amb pasta curta, tipus penne rigate, afegint una mica més d'espinacs i de llet evaporada. Després cobrim la pasta amb formatge ratllat i la gratinem al forn. Quina de les dues opcions us agrada més?


Ingredients per a 4 persones:

  • 320 grams d'espagueti
  • 250 grams d'espinacs frescos
  • 400 ml de llet evaporada
  • 1 ceba gran
  • mantega
  • 120 grams de formatge parmesà ratllat
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre blanc mòlt

Posem a bullir aigua amb sal per coure la pasta seguint les instruccions del fabricant.

En una paella gran saltegem els espinacs uns minuts. Quan s'hagin refredat una mica, els posem amuntegats sobre una superfície plana i els tallem amb un ganivet. Reservem.

En un paella més petita posem un parell de cullerades de mantega i cuinem la ceba, tallada ben petita, a foc suau, fins que agafi color. Si veiem que se'ns crema, podem afegim una mica d'oli d'oliva. Aboquem els espinacs tallats i després la llet evaporada. Remenem i afegim 4-6 cullerades ben curulles de formatge parmesà ratllat, depenent si voleu que la salsa us quedi més o menys espesa. Salpebrem al gust i deixem uns minuts que la salsa espesseixi. Quan la pasta estigui cuita, l'escorrem i l'aboquem a la paella amb la salsa. Mesclem bé i servim la pasta acompanyada d'una mica més de formatge parmesà ratllat.