Meló saltat al rom

S'han acabat les vacances i tornem a la rutina. Parlo, però, de la rutina en sentit positiu. I és que he tornat amb "mono" de ficar-me a la cuina per provar alguna de les milers de receptes que tinc en llista d'espera. També he agafat l'agenda i he començat a apuntar alguns #gastroplans per les properes setmanes. I és que el plantejament d'aquest any és tornar a la rutina per poder fer les coses que m'agraden. També n'hauré de fer algunes que no m'agraden tant, però ja compensaré les últimes amb les primeres 😉.

I per començar la nova temporada, m'he decidit per una recepta dels germans Torres: meló saltat al rom. Vaig començar les vacances visitant la Casa Bacardí de Sitges, elaboradors del rom blanc més premiat del món, i aprenent a fer Daiquiris, i les acabo amb un meló saltat al rom. A això li dic jo tancar el cercle 😜😜

El meló es serveix a taula tebi i acompanyat de ratlladura de meló congelat. El contrast de temperatures i textures amb el sabor del rom i el toc de la ratlladura de llimona fan d'aquestes senzilles postres una autèntica delícia, perfecte per celebrar el començament d'una nova temporada.

Bona rentrée per a tothom!


Ingredients per una ració:

  • un tall de meló, sense la pell, tallat a trossos grans
  • un altra tall de meló, també sense la pell, que haurem congelat el dia abans
  • un cullerada de mantega
  • una cullerada curulla de sucre morè
  • 30 ml de rom fosc 
  • ratlladura de llimona dolça o de llimona normal
  • fulles de menta fresca

En una paella, a foc suau, posem la mantega i el sucre morè. Quan comenci a desfer-se la mantega, aboquem els trossos de meló i els anem remenant amb compte per que agafin color de manera uniforme. Afegim el rom i el flamegem. Quan s'hagi apagat la flama, afegim un pessic de ratlladura de llimona i unes fulles de menta fresca. Tot el procés ha de durar 2-3 minuts, perquè es tracta de que el meló ens quedi crocant per dintre i daurat per fora.

Posem el trossos de meló saltats en un bol i els decorem ratllant per sobre el tall de meló congelat el dia anterior, i afegint unes fulles de menta fresca. Servim immediatament.