Meló saltat al rom

S'han acabat les vacances i tornem a la rutina. Parlo, però, de la rutina en sentit positiu. I és que he tornat amb "mono" de ficar-me a la cuina per provar alguna de les milers de receptes que tinc en llista d'espera. També he agafat l'agenda i he començat a apuntar alguns #gastroplans per les properes setmanes. I és que el plantejament d'aquest any és tornar a la rutina per poder fer les coses que m'agraden. També n'hauré de fer algunes que no m'agraden tant, però ja compensaré les últimes amb les primeres 😉.

I per començar la nova temporada, m'he decidit per una recepta dels germans Torres: meló saltat al rom. Vaig començar les vacances visitant la Casa Bacardí de Sitges, elaboradors del rom blanc més premiat del món, i aprenent a fer Daiquiris, i les acabo amb un meló saltat al rom. A això li dic jo tancar el cercle 😜😜

El meló es serveix a taula tebi i acompanyat de ratlladura de meló congelat. El contrast de temperatures i textures amb el sabor del rom i el toc de la ratlladura de llimona fan d'aquestes senzilles postres una autèntica delícia, perfecte per celebrar el començament d'una nova temporada.

Bona rentrée per a tothom!


Ingredients per una ració:

  • un tall de meló, sense la pell, tallat a trossos grans
  • un altra tall de meló, també sense la pell, que haurem congelat el dia abans
  • un cullerada de mantega
  • una cullerada curulla de sucre morè
  • 30 ml de rom fosc 
  • ratlladura de llimona dolça o de llimona normal
  • fulles de menta fresca

En una paella, a foc suau, posem la mantega i el sucre morè. Quan comenci a desfer-se la mantega, aboquem els trossos de meló i els anem remenant amb compte per que agafin color de manera uniforme. Afegim el rom i el flamegem. Quan s'hagi apagat la flama, afegim un pessic de ratlladura de llimona i unes fulles de menta fresca. Tot el procés ha de durar 2-3 minuts, perquè es tracta de que el meló ens quedi crocant per dintre i daurat per fora.

Posem el trossos de meló saltats en un bol i els decorem ratllant per sobre el tall de meló congelat el dia anterior, i afegint unes fulles de menta fresca. Servim immediatament.


Palmira POM ha dit...

El que més m'agrada de la rutina és que ens deixa temps per fer coses que ens agraden si arribem a organitzar-nos bé!
Això de ratllar meló congelat per rematar l'assumpte em sembla una gran idea!
Petons i bona setmana!
Palmira