Cuixetes de pollastre al forn amb vermut

Aquest estiu hem estat voltant per la Terra Alta i naturalment ens hem firat de bons vins de la comarca. També hem comprat unes quantes ampolles de vermut, també anomenat allà vi aromatitzat. I és que al segle passat, alguns elaboradors de vermut davant l'increment dels impostos sobre els alcohols van optar per canviar el nom dels seus vermuts pels de vins aromatitzats, ja que els vins pagaven menys impostos que els alcohols. I el canvi ha perdurat fins als nostre dies.

La recepta que us porto avui l'he elaborada amb vi aromatitzat de la Cooperativa Agrària de Corbera.


Ingredients per a quatre persones:

  • 2/3 cuixetes de pollastres per persona, depenent de la mida
  • 3 patates
  • tomàquets tipus cirerol o un parell de tomàquets madurs
  • 1 ceba gran
  • 1 got de vi aromatitzat o vermut negre
  • 6 dents d'all
  • oli d'oliva verge extra
  • pebre negre
  • pebre vermell dolç
  • herbes aromàtiques
  • sal

En un recipient prou ample per que hi càpiguen totes les cuixetes, mesclem l'oli amb un pessic de sal, pebre negre mòlt, un culleradeta de pebre vermell dolç i herbes aromàtiques. Untem amb l'oli les cuixetes, una a una. No he posat la quantitat d'oli per que dependrà del número i mida de les cuixetes, però heu de tenir en compte que les hem d'untar bé amb oli i ens ha de sobrar per repartir-ne per sobre les patates. Compte però: no cal que nedin en oli, només que quedin ben impregnades. Acabarem posant totes les cuixetes dins del recipient i deixant-les marinant una hora com a mínim.

Encenem el forn, a dalt i a baix, a 200º.

Pelem i tallem les patates en rodanxes intentant que totes tinguin el mateix gruix, així es couran de manera uniforme. Si pot ser, les tallarem amb una mandolina, amb un gruix de 3mm

Untem amb una mica d'oli una safata per anar al forn. Fem un llit amb les rodanxes de patata i repartim per sobre unes cullerades de l'oli amb el que hem marinat les cuixetes. Després escampem per sobre la ceba tallada en juliana, els alls aixafats i per últim les cuixes de pollastre i els tomàquets cirerol tallats per la meitat. Reguem els ingredients amb l'oli que ens hagi sobrat - amb mesura- i després amb el got de vermut. Fiquem la safata al forn 15 minuts, a 200º , amb el ventilador. Passat aquest temps, donem la volta a les cuixetes i tornem a enfornar la safata 15 minuts més i fins que les patates i el pollastre estiguin ben cuits.


Recepta original del blog La cuina de sempre

1 comentari:

  1. Quina bona pinta tenen aquestes cuixetes de pollastre. Sempre em fascina l'història dels noms dels productes locales que sempre ens diuen moltes coses del passat.
    Bon cap de setmana!
    Palmira

    ResponElimina