Torna la Fira Gastronòmica dels Porrons d'Abrera

El proper cap de setmana es celebrarà al carrer del Rebato i al Parc de Can Morral d'Abrera la segona edició de la Fira Gastronòmica dels Porrons d'Abrera. Una fira nascuda amb la voluntat de recuperar la memòria dels porrons que, a mitjans del segle XX, van atraure al Barri del Rebato a personatges com Errol Flynn, Peret, Antonio Molina o Joan Manuel Serrat.


En aquella època, els hostals situats a la antiga Nacional II oferien gratuïtament vi als viatgers que poguessin aixecar amb una sola ma algun dels porrons gegants que es trobaven a l'entrada dels seus locals. Tot va començar amb en Joanet Juhera que, a finals del segle XIX, va fundar un restaurant amb un porró gegant a l'entrada. Qui aconseguia aixecar-lo bevia gratis. Va tenir tant d'èxit que altres negocis veïns van copiar la idea, augmentant inclús el nombre de porrons a la porta. Restaurants com  el Tres Porrons i el Quatre Porrons van esdevenir locals famosos. La construcció d'una variant de la Nacional II va desviar el trànsit del barri del Rebato i allò fou l'inici del declivi de tots aquells negocis. 


Amb la Fira, el barri del Rebato recupera per un dies la seva època d'esplendor. El concurs d'aixecament de porrons, l'exposició de fotografies antigues del barri, la mostra gastronòmica dels plats que es cuinaven als hostals de la Nacional II en aquella època, i diferents activitats culturals i musicals ompliran d'ambient els carrers del barri del Rebato i el Parc de Can Morral. No faltaran els tallers de cuina, ni la mostra i mercat de petits productors. Tot plegat, una bona oportunitat per rememorar vells temps gaudint de bona teca i bon beure.

Tota la informació sobre el programa de la fira la podeu trobar aquí.