24ª Festa de la Verema del Bages

Del 3 al 6 d'octubre es celebra una nova edició de la Festa de la Verema del Bages, que aquest any arriba a la seva 24a edició. El nucli antic d'Artés tornarà a ser l'escenari de les activitats organitzades per dissabte i diumenge. Pels dies previs, dijous i divendres, també s'han organitzat activitats a  Manresa, Sallent i Sant Fruitós del Bages.


Les activitats comencen dijous 3 d'octubre amb la Nocturna Vinum, on es podran degustar vins de la DO Pla de Bages acompanyats de tapes gastronòmiques i música en directe en diferents locals de Manresa, Artés i Sant Fruitós de Bages.

Divendres, al celler Santmartí de Sallent, es celebrarà l'acte d'inauguració de la 24a Festa de la Verema del Bages amb la presentació de les plaques de cava per la festa d'enguany de Gibert i Caves Artium. Un taller de varietats autòctones i el tast de vins maridats amb tapes elaborades pels restauradors de Sallent, acompanyats de música en directe, tancaran la jornada.

Dissabte i diumenge, la Mostra de Vins dels Cellers de la DO Pla de Bages i Caves d'Artés, les degustacions, el concurs de tast a cegues per parelles -la novetat d'enguany - , les visites als cellers, i d'altres activitats al voltant de la verema ompliran els carrers d'Artés.

Tota la informació sobre horaris, preus i reserves de places, la podreu trobar a la pàgina de la Festa de la Verema del Bages. Tingueu en compte que algunes entrades s'han de comprar per avançat.

Si vens a la festa, no t'oblidis de participar en el concurs #Postuverema. Podràs guanyar una visita per a 4 persones a un celler de la DO Pla de Bages i un lot de vins de la comarca.



La Festa de la Verema del Bages és una homenatge al vi i a la vinya de la comarca. I és que el Bages té una dilatada cultura vitivinícola. Així ho demostren els 15 celler que elaboren vi a la comarca sota la DO Pla de Bages i els dos que produeixen cava sota la DO Cava. La DO Pla de Bages abasta unes 500 hectàrees de vinya, distribuïdes per 27 municipis.