Corona de bescuit de xocolata blanca i negra

M'havien regalat un nou motlle per fer pastissos pel meu sant i encara no havia trobat la recepta per estrenar-lo, fins que aquesta va aparèixer fullejant una revista de postres: la recepta d'una corona de bescuit de xocolata blanca i negra.

Quan vaig veure la quantitat de xocolata que portava la recepta vaig tenir clar que era una aposta segura, però tenia un petit inconvenient, i és que necessitava encendre el forn en plena onada de calor. Penseu què em vaig acovardir per la calor? Doncs no. A mi el que m'espantava era pujar de talla de pantalons, tenint en compte la quantitat de xocolata que porta la recepta, però vaig pensar que compensaria la ingesta extra de calories amb la pèrdua de líquid per l'efecte sauna de la meva cuina, amb el forn engegat en ple estiu. Així que vaig fer el bescuit i el resultat ja el podeu imaginar veient la foto. Un bescuit humit, esponjós i escandalosament addictiu que va desaparèixer en un tres i no res....bé, no va desaparèixer del tot, ja que l'efecte sauna no va fer funcionar com jo esperava...😂😂😂


Ingredients per a 8-10 persones si no són molt llamineres:

Pel bescuit
  • 190 grams de xocolata negra fondant
  • 180 grams de mantega
  • 110 grams de xocolata blanca fondant
  • 6 ous de gallines camperoles
  • 210 grams de sucre
  • 190 grams de farina de rebosteria
  • 8 grams d'impulsor químic tipus Royal
Per la cobertura
  • 150 grams de xocolata negra fondant
  • 150 ml de nata per muntar
  • 100 grams d'encenalls de xocolata o ametlla filetejada

Preescalfem el forn a 180º, a dalt i a baix.

Posem la mantega amb la xocolata negra trossejada en un bol. El fiquem al microones un minut a potència màxima. Amb una espàtula mesclem els dos ingredients que s'aniran fonent amb la calor residual. Quan tinguem la xocolata negra mig fosa, afegim la xocolata blanca trossejada i continuem barrejant els ingredients fins aconseguir una crema llisa i sense grumolls. Si cal podem tornar a posar el bol al microones en intervals de 20 segons per que s'acabin de fondre tots els ingredients.

En una altre bol posem els ous amb el sucre i els batem amb una batedora de varetes a potència màxima durant 3 minuts i fins que doblin el seu volum. Afegim la xocolata fosa i ho mesclem tot a ma. A continuació aboquem la farina i l'impulsor químic, que prèviament haurem tamisat per evitar grumolls. Continuem mesclant a ma, just fins que tinguem tots els ingredients ben integrats.

Aboquem la massa en el motlle, que haurem greixat abans, i el fiquem al forn. A la recepta original posa que hem de tenir el bescuit al forn durant 35-40 minuts. Jo vaig necessitar més de 60 minuts. Com cada forn és un món, us aconsello que a partir dels 40 minuts aneu vigilant el bescuit i punxant-lo amb un escuradents per comprovar si està cuit. L'escuradents ha de sortir net o amb engrunes, mai tacat de crema. Podeu tapar amb paper d'alumini la part superior del bescuit si veieu que es comença a torrar massa.

Una vegada hàgiu tret el motlle del forn, el deixeu refredar una mica abans de desemmotllar el bescuit.

Mentre es refreda el bescuit, preparem la cobertura escalfant primer la nata en una cassola petita. Quan arrenqui el bull, retirem la cassola del foc i afegim la xocolata negra trossejada. Mesclem amb una espàtula fins aconseguir una crema llisa i sense grumolls, que abocarem de seguida sobre el bescuit. No espereu a que es refredi totalment el bescuit per banyar-lo amb la cobertura, així el bescuit us quedarà més humit.

Si voleu podeu decorar el pastís amb encenalls de xocolata o amb ametlles filetejades.


Recepta original de la revista Postres Lecturas.