La recepta de brownie de Katharine Hepburn

Si tens convidats a casa i saps que els hi agrada la xocolata, una opció senzilla i súper agraïda és fer per postres un brownie i servir-lo tebi acompanyat de gelat de vainilla. A banda de tenir l'èxit assegurat, es pot preparar en un moment el mateix dia o millor el dia abans, ja que el brownie guanya amb els dies, llàstima que sol tenir una vida molt curta, una vegada surt de forn.

Al blog tinc publicada una recepta de brownie del llibre Un dulce en Nueva York, i us haig de dir que és un brownie espectacular, però tenia ganes de provar una altra recepta que feia temps tenia en cua d'espera. Es tracta de la recepta de brownie de la meva actriu preferida de l'època daurada de Hollywood: Katharine Hepburn. Històries de Filadèlfia, Quina fera de nena! Endevina qui ve a sopar aquesta nit, La costella d'Adam...Enyoro no poder veure aquests clàssics a la televisió!

Segons he llegit a les xarxes socials, va ser una veïna seva la que va publicar la recepta al New York Times l'any 2003, després de la mort de l'actriu. Es tracta d'un brownie que s'elabora amb poca farina i poca estona de forn. El resultat és un brownie humit i amb un potent sabor a xocolata. Un brownie difícil d'oblidar!


Ingredients:
  • 60 grams de cacau en pols sense sucre
  • 113 grams de mantega sense sal
  • 2 ous
  • 5 ml d'essència de vainilla
  • 30 grams de farina de rebosteria
  • 175 grams de sucre blanc
  • 125 grams de nous picades
  • un pessic de sal

Preescalfem el forn a 165º, a dalt i a baix i greixem un motlle quadrat de 20 x 20 cm o bé el folrem amb paper per enfornar. 

En un cassó a foc suau fonem la mantega i la barregem amb el cacau en pols fins aconseguir una barreja homogènia i sense grumolls. Retirem el cassó del foc i el deixem refredar uns minuts abans d'abocar la mescla en un bol. Aleshores afegim els ous un a un i l'essència de vainilla, batent els ingredients amb una batedora de varetes fins que quedin tots els ingredients ben mesclats. 

En un altre recipient barregem la farina amb el sucre, la sal i les nous. Incorporem aquesta mescla seca als cacau i ho mesclem tot a ma fins aconseguir una massa homogènia i sense grumolls secs. L'aboquem al motlle i l'enfornem 35 minuts. Podem servir els brownies tebis o freds. Si no els hem de servir tebis, millor esperar a que es refredin per tallar-los. 


Foto trobada a Pinterest.