Bescuit de clares d'ou i xocolata

No se que m'ha passat aquest mes d'agost, però ja porto publicades tres receptes on la xocolata és la protagonista absoluta. En el meu cas no tindria massa mèrit - ja sabeu com m'agrada la xocolata- si no fos perquè estem en ple estiu i encendre el forn s'ha convertit en una activitat de risc. De fet, el ventilador és un dels electrodomèstics que més estem fent servir a la cuina aquest mes.

La qüestió és que he fet la descoberta de l'estiu amb aquest bescuit que, en principi, és una recepta d'aprofitament per quan no sabem què fer amb les clares d'ou. Aquest bescuit de clares d'ou i xocolata ha passat directament als primers llocs de la meva llista de bescuits de xocolata preferits. Com porta molt poca farina i molta clara d'ou, quan el mossegues sembla que mengis un mousse. A més té un toc cruixent que li aporten els nibs de cacau. Els nibs són trossets de llavors de cacau torrades, molt nutritius i rics en antioxidants. Afegeixen un punt d'amargor que encara potencia més el sabor de la xocolata. En definitiva, una recepta que els amants de la xocolata no es poden deixar perdre!


Ingredients per a 6-8 persones:
  • 210 grams de xocolata negra (50% aprox de cacau) per fondre
  • 210 grams de clares d'ous (jo he fet servir pasteuritzades de Liderou )
  • 60 grams de sucre blanc
  • 20 grams de nibs de cacau
  • 60 grams de farina
  • 2,5 grams d'impulsor químic tipus Royal 

Encenem el forn, a dalt i a baix, a 180º.

Fonem la xocolata trossejada al microones. Primer un minut a potència màxima. Remenem la xocolata amb una espàtula i aprofitem l'escalfor residual per que s'acabi de desfer. Si cal, la podem tornar a posar al micro per intervals de 20 segons cada vegada, amb cura de que no se'ns cremi.

Muntem les clares amb el sucre a punt de neu. Afegim la farina i l'impulsor químic, prèviament tamisats, i els mesclem a ma amb una espàtula. Per últim, afegim la xocolata fosa i els nibs de cacau i continuem mesclant els ingredients a ma fins aconseguir una crema homogènia. L'aboquem en un motlle per fer plumcakes, folrat amb paper per enfornar, i el fiquem al forn. Segons la recepta original cal enfornar el bescuit 20 minuts, però jo he necessitat 30. A partir dels 20 minuts, punxeu el bescuit amb una broqueta. Estarà fet quan surti neta. Per últim, deixarem que es refredi el bescuit uns 10 minuts abans de desemmotllar-lo. Podem menjar-lo tebi acompanyat de gelat de vainilla.
El bescuit va guanyant en sabor d'un dia per una altre.


Recepta original de Gastronomía y Cia.