Salsa de tomàquet italiana

Es difícil trobar algú a qui no agradi la pasta. Un bon plat de macarrons o uns espagueti és un plat que difícilment ens rebutjaran. Uns espagueti de qualitat amb una bona salsa és un plat senzill, però que ens fa gaudir d'allò més. A mi m'agrada preparar les salses a casa i aquesta salsa italiana és una de les meves preferides.

Aquest cop he volgut fer servir com a base el nou tomàquet natural triturat de Conserves Ferrer. El fet de que es tracti d'un producte  de qualitat, totalment natural sense conservants ni colorants i que vingui en pot de vidre, són elements a tenir presents a l'hora de posar-lo al cistell.

La salsa que proposo es condimenta amb unes quantes herbes i hortalisses que són molt habituals en la cuina italiana: orenga, alfàbrega, julivert, all, ceba... si teniu les herbes fresques, fantàstic. Si no, podeu fer servir herbes seques que també us donaran un bon resultat i us seran més fàcil de trobar i conservar.


Per preparar la salsa ens caldrà:
  • 1 pot de tomàquet natural triturat Ferrer (350 grams)
  • 50 grams de pasta de tomàquet doble concentrat.
  • 1 ceba mitjana
  • 1 gra d'all
  • 1 culleradeta d'all en pols
  • 1 culleradeta d'alfàbrega picada
  • 2 culleradetes d'orenga picada.
  • 1 culleradeta de julivert picat
  • 1 fulla de llorer
  • 1 culleradeta de pebre vermell dolç
  • 1 pessic de pebre negre
  • 1 culleradeta de sal
  • Oli d'oliva verge extra
Per començar picarem l'all i el posarem en una paella amb un bon raig d'oli d'oliva (fred) i encendrem el foc. Tindrem la ceba picada ben fina i l'afegirem a la paella tan bon punt l'all comenci a agafar color. Sofregirem la ceba a foc suau durant uns 10 minuts, que ja veurem que ha agafat color.

Ara ja podem incorporar totes les herbes: orenga, alfàbrega, julivert, llorer i l'all en pols. Fem una remenada i afegim la pasta de tomàquet. Mesclem els ingredients durant mig minut, procurant que la pasta de tomàquet es reparteixi de manera uniforme. 

Afegim el tomàquet triturat i tornem a remenar per que els ingredients quedin barrejats de manera homogènia. Ja només queda posar-hi la culleradeta de pebre vermell, la sal i un pessic de pebre negre al gust. Deixarem coure uns 10 - 12 minuts a foc suau i anirem removent de tant en tant. Us recomano posar una tapa damunt la paella per evitar que el tomàquet ens deixi tota la cuina ben esquitxada.

Pel meu gust és una salsa fantàstica per condimentar uns espagueti acabats de coure al dente. Si també hi espolseu per damunt una mica de formatge parmesà ratllat, no us hi podreu resistir.

1 comentari:

  1. A l'hivern sempre fem servir llaunes de tomàquet de qualitat i el resultat és impresionnant, oi?
    Una base excel.lent!
    Petons,
    Palmira

    ResponElimina