Un maridatge ben especial: la DO Catalunya i Meet Vincent van Gogh

Entre les activitats que està duent a terme la DO Catalunya per promocionar els seus vins arreu, ahir va organitzar un maridatge sensorial de vins de la DO i la vida del pintor postimpressionista Vicent van Gogh aprofitant l'estada al Port Vell de Barcelona de l'exposició itinerant Meet Vincent Van Gogh, una exposició interactiva que permet descobrir detalls de la vida del pintor com la relació amb la seva família, la reproducció de la seva habitació immortalitzada en un dels seus famosos quadres, els camps de la Provença que li van servir d'inspiració o algunes de l'estances de l'hospital psiquiàtric de Saint Rémy de Provence on va estar ingressat.


Després de visitar l'exposició, que ocupa 1.500 metres quadrats, i repassar les diferents etapes del pintor, la sommelier Clara Dalmau ens va proposar un maridatge ben especial, la de quatre vins de la DO Catalunya amb quatre etapes de la vida del pintor holandès, un maridatge que va sorprendre a tots els assistents al saber transmetre a través dels vins seleccionats, la seva percepció de l'evolució personal i artística del pintor holandès.


Per la primera etapa vital de pintor la Clara va elegir el Fer Volar Coloms 2017 de Segura Viudas, un Blanc Floral, amb notes afruitades i cítriques, elegant, sedós i amb una acidesa suau, elaborat amb Moscatell, Gewürztraminer i Sauvignon Blanc.


A continuació vam tastar un Viña Esmeralda 2018 de Bodegas Torres, un rosat aprovençat - potser una picada d'ullet a l'amor que pels paisatges de la Provença tenia Van Gogh i que va plasmar en els seus quadres-, amb una aroma delicat i subtil a confitura de rosa i plàtan, lleuger i elegant en boca, elaborat amb garnatxa negra.


Per la fase de plenitud de l'artista, la sommelier va elegir l'Equilibrista Garnatxa negra 2014 amb aromes de fruites del bosc i cireres. Equilibrat, llaminer i cremós en boca. Aquest vi està elaborat a Esparraguera pel celler Ca N'Estruc.


I per la fase final del pintor, que patia depressió i va morir a l'edat de 37 per les ferides que es va autoinfringir amb un arma,  l'elecció va ser un Negre de llarga criança Plana d'en Fonoll 2007, elaborat amb syrah, carinyena i cabernet sauvignon, un vi que ens ha sorprès perquè, malgrat tenir més de d'onze anys, en boca és fresc, amb poc taní, potser perquè només passa un any i escaig en bóta. Un vi que et deixa amb aquella sensació de voler més, com la sensació que ens queda davant la mort prematura d'un geni, com Vicent van Gogh.



Us recomano que seguiu a les xarxes socials a DO Catalunya per estar informat de totes les activitats que organitzen periòdicament.

La DO Catalunya 

És garantia d'origen i qualitat. S'estén per tot el territori català i encabeix més de 42.000 hectàrees de vinya i més de 200 cellers. Compta amb més de 36 varietats de raïm autoritzades, autòctones i internacionals.

La DO Catalunya s'ha convertit en la Denominació d'Origen catalana que més vi embotella, amb més de 62,1 milions d'ampolles comercialitzades anualment i exportant a més de 100 països en tot el món.