Ulleretes de pasta de full

Tenir una làmina de pasta de full al frigorífic t'arregla un berenar en un tres i no res. No recomano fer-ho tot sovint, perquè no és l'opció més saludable - millor una magdalena o un tros de bescuit fet a casa-. Al súper normalment trobarem diferents marques de pasta de full refrigerada; val la pena invertir uns minuts en llegir els ingredients i intentar elegir l'opció més saludable, per exemple les que no tinguin greixos hidrogenats. Naturalment no hi ha res millor que la pasta de full feta a casa, però per donar-nos un caprici a mitja tarda, la que podem trobar al súper ja fa el fet.


Ingredients:

  • 2 làmines de pasta de full rectangulars
  • 150 grams de sucre blanc

Encenem el forn, a dalt i a baix, a 210º.

Estenem les làmines de pasta de full sobre el mateix paper en que venen embolicades. Les tallem per la meitat, al llarg. Agafem la primera tira i repartim per sobre 1/3 del sucre. Li passem per sobre el corró per que el sucre quedi enganxat a la pasta de full. Posem a sobre la segona tira i fem el mateix. Fem el mateix amb la tercera tira i la quarta la reservem per fer una altra cosa.

Una vegada tinguem les tres tires, una sobre l'altra, arrebossades de sucre, fem una marca al mig per la banda més llarga, i pleguem els extrems fins que toquin la marca del mig. Tornem a plegar els extrem cap a mig. Ens quedarà una mena de cilindre. Tallem amb un ganivet ben afilat rodanxes d'un centímetre i les repartim per sobre una safata per anar al forn, prèviament folrada amb paper d'enfornar. Vigilem que hi hagi prou espai entre les rodanxes perquè s'inflaran quan les enfornem. Jo quan les tinc posades sobre la safata, amb la palma de la ma, les aixafo una mica per que em quedin més planes. Amb això aconsegueixo que aguantin la forma a l'enfornar-les.

Fiquem la safata al forn i coem la pasta de full entre 12-15 minuts i fins que les ulleretes estiguin daurades. Les deixem refredar sobre una reixeta abans de menjar-les.

Si sou fans de la xocolata, les podeu banyar, una vegada s'hagin refredat, amb xocolata negra i blanca per fondre.


Recepta de la revista Postres Lecturas.