Iogurt de caramel salat

A casa ens agraden els iogurts, però podem estar mesos sense posar en marxa la iogurtera. I és que quan l'engego es per fer algun "experiment". M'agraden molt els iogurts naturals, sobretot mesclats amb melmelada, fruites o cereals, però em fa mandra fer-los a iogurtera. Jo a la iogurtera vull fer iogurts especials, i si hi ha algú que en sap molt de fer iogurts és la Palmira. Al seu blog, Come conmigo-El blog de Palmira, trobareu més de cinquanta receptes de tot tipus de iogurts, a més de tota una masterclass de com fer iogurt natural casolà. Si us agraden els iogurts, heu de visitar el seu blog.

I ara una confessió: cada vegada que em trobo una recepta de iogurt de Palmira, engego la iogurtera. I és el que ha passat aquest cap de setmana. Vaig trobar la recepta del iogurt de caramel salat, i directa a la cuina. El resultat, un iogurt cremós i realment addictiu! Us animeu a caure en la temptació!


Ingredients:
  • 170 grams de sucre blanc
  • 125 grams de nata 35% MG
  • flor de sal
  • 1 iogurt natural
  • 800 ml de llet (jo he fet servir llet sencera)
Posem la llet a escalfar. No cal que bulli.

Fem el caramel en una paella antiadherent. Aboquem primer una fina capa de sucre blanc sobre la paella, i a foc mig esperem que es vagi fonent. A mida que es va fonent, anem abocant la resta de sucre sobre les zones on el sucre s'ha fos. Mentrestant escalfem la nata en una cassola petita fins que bulli i apaguem el foc. Quan tot el sucre s'hagi fos, amb molt de compte, anirem abocant la nata i mesclant-la amb el sucre fos, vigilant perquè la nata agafarà molt de volum i ens pot esquitxar.
Quan estigui ben mesclat el sucre amb la nata, afegim a poc a poc la flor de sal, tastant amb compte de no cremar-nos fins que aconseguim el punt salat que ens agradi. Si s'espesseix molt sempre podem tornar a posar la paella a foc suau per que es desfaci el caramel.

Per últim, aboquem a la paella la llet tèbia, i remenem amb unes varetes fins que la llet i el caramel s'integrin. Hem d'aconseguir una textura llisa i sense grumolls. La deixem refredar a temperatura ambient, abans de mesclar-la amb el iogurt, que haurem batut prèviament -així serà més fàcil barrejar-lo amb la llet-. Omplim els pots d'iogurt i els posem a la iogurtera. Jo els he tingut 12 hores a la iogurtera i després els he ficat al frigorífic un mínim de 4 hores abans de devorar-los.