Pasta al pesto amb espàrrecs verds i tomàquets secs

Diumenge per la tarda i encara no heu preparat res per dinar demà a la feina? Un recurs ràpid és preparar una amanida complerta, especialment si volem fer una mica de bondat per contrarestar els excessos del cap de setmana. L'altra opció és un plat de pasta. Les combinacions d'ingredients són infinites. Jo avui he optat per fer una recepta amb un ingredient de temporada, els espàrrecs verds,  acompanyats amb tomàquets secs i salsa pesto, la versió clàssica, amb alfàbrega fresca i pinyons.

La salsa pesto la podem fer a casa -si tenim els ingredients es prepara en un moment- o bé comprar-la al súper. Si opteu per comprar-la us aconsello invertir una estona en llegir els ingredients. La qualitat i els ingredients en que estan elaborades varia molt d'una marca a una altra.

Si us decidiu a preparar-la a casa, tingueu en compte que les quantitats que he posat són només per preparar aquest plat, encara que les podeu ajustar al vostre gust,  posant més o menys de cada ingredient.


Ingredients per a dues persones:
  • 160 grams de pasta curta tipus macarrons, napolitanes...
  • un manat petit d'espàrrecs verds
  • 3 o 4 tomàquets secs
  • 6-8 fulles d'alfàbrega fresca
  • un parell de cullerades de formatge parmesà ratllat
  • un grapat de pinyons
  • mitja dent d'all o all en pols al gust
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre negre mòlt
Encenem el forn, a dalt i a baix, a 200º per coure els espàrrecs. També els podem fer a la planxa. 
Si els fem al forn, els repartirem sobre una safata per anar al forn i posarem per sobre un rajolí d'oli d'oliva, un pessic de sal i pebre negre mòlt. Depenen de com siguin de gruixuts, els tindrem al forn entre 5-10 minuts. Abans de treure'ls del forn, punxeu-los amb una forquilla per comprovar que estiguin prou tendres. Els tallarem en trossos petits, descartant l'extrem més gruixut que sol ser massa fibrós.

Coem la pasta en aigua bullint amb sal, seguint els temps de cocció aconsellats pel fabricant. 

Preparem la salsa pesto amb la batedora de ma mesclant les fulles d'alfàbrega fresca, el formatge ratllat, els pinyons, l'all i un bon raig d'oli d'oliva verge extra. Posant més o menys oli d'oliva aconseguirem una salsa amb una textura més o menys líquida. Afegim sal i pebre negre mòlt al gust.

Quan tinguem cuita la pasta només ens quedarà mesclar-la amb els espàrrecs verds, els tomàquets secs tallats en trossos petits i la salsa pesto.