Crema de carbassa i pastanaga

Les cremes són molt fàcils de fer, saludables i et solucionen un sopar en un moment. Si no les heu fetes mai a casa, us animo a que ho proveu. Hi han un munt de receptes per elegir, i a partir d'aquí ja fareu la vostra pròpia. Hi han que fan servir oli d'oliva i mantega per saltejar les verdures. D'altres que sempre hi posen patata. Altres posen làctics, tipus nata líquida o formatgets. Hi ha que només fan servir aigua per fer la crema, i d'altres brous de pollastre o de verdures....I ja no parlem de les combinacions de verdures i hortalisses que podeu fer...I respecte a la consistència, hi ha qui li agrada més líquida i d'altres més espessa. Per aconseguir la consistència perfecta, no hi ha res més fàcil que abocar les verdures cuites escorregudes en el vas de la batedora, i a partir d'aquí anar afegint el brou poc a poc fins que la crema tingui la consistència que més us agradi. I un últim consell, compte amb la sal! Si feu servir brous preparats, ja porten prou sal, així que vigileu a l'hora d'afegir-ne més. 


Ingredients per a 4 -6 persones:
  • un parell de cebes tendres mitjanes tallades a rodanxes
  • 400 grams de carbassa tallada a daus 
  • 200 grams de pastanaga tallada a daus 
  • oli d'oliva verge extra
  • 3/4 de litre de brou de pollastre o verdures calent
  • una culleradeta de cúrcuma
  • sal i pebre blanc mòlt
  • formatge parmesà
Posem un bon raig d'oli d'oliva en una cassola fonda i afegim la ceba tendra tallada i un pessic de sal i la cuinem, a foc fluix, fins que comenci a transparentar. Aleshores afegim la carbassa i la pastanaga i les saltegem uns cinc minuts. Cobrim les verdures amb el brou de pollastre o de verdures i ho coem tot a foc mig durant uns 15 minuts o fins que les verdures estiguin tendres. Jo ho faig amb la cassola tapada. A mitja cocció afegim la culleradeta de cúrcuma, rectifiquem de sal i afegim el pebre blanc mòlt al gust. 

Quan estiguin cuites les verdures, les posem en el vas de la batedora i les triturem fins aconseguir una crema fina. Jo les trec de la cassola amb una escumadora, així controlo la quantitat de líquid que aboco al vas, i després el vaig afegint a poc a poc fins aconseguir una crema amb la consistència que m'agrada. Servim la crema calenta, acompanyada d'encenalls de parmesà.