Pasta amb crema de carbassa i camagrocs.

Malgrat que aquest cap de setmana ha entrat la tardor astronòmica, l'estiu es resisteix a marxar i la calor no ens dóna treva. No obstant, sembla que la tardor s'ha instal·lat a la cuina de casa. I la "culpa" de tot plegat la té el Jordi. Dijous va anar a buscar bolets i va portar uns camagrocs preciosos. I què combina amb els bolets? la carbassa. Així que ahir dissabte vaig preparar un plat de pasta amb camagrocs i una deliciosa salsa de carbassa que vaig descobrir al blog Las Salsas de la Vida i el èxit va ser total. Un plat amb tot el sabor de la tardor per acomiadar un estiu fantàstic.


Ingredients per la salsa de carbassa:
  • 200 grams de carbassa tallada a daus
  • 1/2 ceba tendra
  • una dent d'all
  • 300 ml de brou de pollastre
  • 50 ml de nata líquida per cuinar
  • 1/2 culleradeta de mantega
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre blanc mòlt
Resta d'ingredients:
  • 160 grams de pasta tipus bavette o espagueti
  • 100 grams de camagrocs
  • oli d'oliva verge extra
  • sal

Posem a bullir aigua amb sal per coure la pasta seguint les instruccions del fabricant.

Piquem un all ben petit o el premsem i el posem en una cassola amb un raig d'oli. L'enrossim vigilant de que no es cremi. Afegim a la cassola la mitja ceba tendra tallada i la saltegem uns minuts fins que comenci a transparentar; després posem a la cassola la carbassa tallada a daus i la cuinem uns cinc minuts. Aboquem el brou, tapem la cassola, i ho coem tot a foc mig uns 10 minuts. Hem de vigilar de no quedar-nos sense brou, per això, si cal, podem afegir una mica més. Quan hagin passat els 10 minuts i la carbassa estigui tendra, amb una batedora de ma, la triturem fins aconseguir una crema fina. Afegim a la crema la mantega i la nata líquida, i deixem que espesseixi una mica, a foc suau.

Quan la pasta estigui al dente l'aboquem, escorreguda, a la cassola amb la crema de carbassa i les mesclem.

Saltegem en una paella els camagrocs amb un bon raig d'oli i sal, a foc suau, uns cinc minuts, fins que evapori l'aigua, vigilant de no coure'ls massa. En cas de dubte, els tastem i si estan tendres els retirem de la paella. Aboquem la major part a la cassola amb la pasta i la crema de carbassa i reservem uns quants per decorar el plat.

Palmira POM ha dit...

Un plat de tardor fantàstic!
Però nosaltres de bolets res de res, cistell buit com diu el meu marit!!
Petons i bona setmana!
Per cert, avui el blog fa anys amb sorteig, com no, de melmelades!!
Palmira

Anna Pigarda ha dit...

Hola, Palmira! Em dóna error quan vull entrar a la teva pàgina. Tens algun problema? Una abraçada!