1ª edició de l'Observatorium Gastronòmic Osona

Avui s'ha fet la presentació en roda de premsa de la 1ª edició de l'Observatorium Gastronòmic Osona, que es celebrarà diumenge 30 de setembre i dilluns 1 d'octubre al Recinte Firal El Sucre de la capital osonenca.


L' Observatorium Gastronòmic és un projecte obert als "enamorats de la Cuina i professionals de la gastronomia" i té com a objectiu "impulsar i promocionar el sector i donar a conèixer els productes i serveis que ofereix la Comarca d'Osona", segons les paraules de president del Gremi d'Hosteleria d'Osona", Fabian Contreras.

El regidor de Fires i Mercats de l'Ajuntament de Vic, Benjamí Dòniga, ha destacat que l'Observatorium proposa una "nova forma d'observar la gastronomia, des de les 3 Àrees: Restauració. Comerç i Turisme Gastronòmic" que "ajuda a potenciar i promocionar el producte de kilòmetre zero. El valor de adquirir el producte del mateix productor i conèixer la seva elaboració i història.”

Dins de la Fira els visitants i professionals es trobaran amb una diversitat d’empreses i entitats per conèixer de primera mà les elaboracions i poder tastar els productes, provar els serveis i sobretot crear proximitat en les 3 àrees d’activitat com són la Restauració, el Comerç i el Turisme Gastronòmic. A l'Àrea de Restauració, els professionals dels sector podran trobar innovacions en maquinària, serveis de manteniment, higiene...i productes per establiments de restauració i empreses d'elaboració. A l'Àrea de Comerç hi participaran botigues i productors per presentar i vendre la seva diversitat de productes d’alimentació i begudes. I l'Ârea de Turisme gastronòmic es podrà trobar tot d'informació sobre propostes per promocionar la cuina i la gastronomia de la comarca.

A banda, s'han programat un seguit d'activitats, entre elles, la Ruta Itinerari Cultural i Gastronòmic, que es centra en l'època compresa entre el darrer terç del segle XIX i el primer del segle XX, que durà a terme la Universitat de Vic-UCC, i la Ruta Vic, ciutat de mercats, dirigida per l'Oficina de Turisme de l'Ajuntament. També es farà una xerrada per presentar Fet a Osona, una iniciativa de la Xarxa de Productes de la Terra, que té com a objectiu donar a conèixer els productes i productors de la comarca, organitzant visites als seus obradors per descobrir com s'elaboren els productes, amb la possibilitat de degustar-los i comprar-los directament al productor.

Altres activitats de caire més tècnic són les xerrades relatives a la Innovació Incremental i Radical aplicades a la restauració i hostaleria, el curs de Seguretat i Higiene a la cuina o el d'Autoconsum fotovoltaic en el sector de la restauració.

Tota la informació sobre les activitats programades les podeu trobar a l'Agenda de l'Observatorium Gastronòmic. I els interessats a visitar la fira, poden sol.licitar la seva entrada gratuïta aquí.

Observatorium Gastronòmic Osona, una nova oportunitat per descobrir la cultura i la gastronomia de la comarca d'Osona.