Magdalenes de civada amb pastanaga i gingebre confitat

Us he dit alguna vegada que m'encanta fer magdalenes? Són molt agraïdes,perquè són fàcils de fer, s'elaboren en poc temps i pots fer-les amb diferents tipus de farines i ingredients. Al blog tinc publicades les receptes de dos de les meves magdalenes preferides, les de carbassa i les de moniato, totes dues extretes del deliciós blog de la Sònia, Pa amb vi i sucre. Dues receptes que no us podeu perdre ara que la tardor ja la tenim aquí. Avui però, us porto una altra recepta, amb uns petits canvis, d'un blog que vaig descobrir fa unes setmanes i que us recomano visiteu: Mi mejor hornada, magdalenes de civada amb pastanaga i gingebre confitat. Us animeu a tastar-les? Us encantaran!


Ingredients per a 12-15 magdalenes:

  • 200 grams de farina de civada
  • 200 grams de pastanaga crua
  • 80 grams de gingebre confitat
  • 140 grams d'ou (2 ous L aprox)
  • 125 grams de sucre morè
  • 100 ml d'oli de girasol
  • 60 ml de llet semidesnatada
  • 1 culleradeta d'impulsor químic
  • 1/2 culleradeta de bicarbonat
  • un grapat de nous

El més còmode per elaborar aquesta recepta és esmicolar la pastanaga i el gingebre amb una picadora, però també podeu ratllar la pastanaga i tallar ben petit el gingebre.

En un bol barregem la farina amb el bicarbonat i l'impulsor químic. En una altre bol mesclem, amb una batedora de varetes, els ous i el sucre morè fins que tripliquin el seu volum. Aleshores afegim poc a poc l'oli de girasol i la llet i continuem mesclant els ingredients fins que quedin ben integrats. A continuació aboquem la farina, prèviament tamisada, i la barregem amb els ous, a ma amb una espàtula; després aboquem la pastanaga i el gingebre i per últim les nous esmicolades. Mesclem just per integrar bé tots els ingredients. Tapem el bol amb un film transparent i el fiquem al frigorífic mínim una hora, encara que també el podem deixar tota la nit.

Encenem el forn, a dalt i a baix, a 250º. Omplim les càpsules de les magdalenes amb un cullera per fer boles de gelat i les enfornem 15 minuts. En el mateix moment baixem la temperatura a 240º. Quan les traiem del forn, les deixarem refredar sobre una reixeta.


*Si no heu fet mai magdalenes, heu de saber que necessitareu uns motlles metàl·lics per fer-ne i càpsules de paper a la mida adequada dels motlles -no us deixeu emportar per les càpsules més maques sense comprovar si serveixen pels motlles que hàgiu comprat-. La majoria de receptes diuen que omplis les càpsules 3/4 parts. Jo sempre les omplo una mica més, vigilant que no vessin, perquè m'agraden que quedin altes. Poseu la reixeta del forn de la meitat cap a baix, sempre més a prop del terra del forn, perquè així l'escalfor farà pujar les magdalenes.