Pastís de xocolata i merenga

Em vaig enamorar de la recepta només veure-la. Un pastís de xocolata-xocolata, sense farina i per sobre merenga....qui es pot resistir a una cosa així? Sí es cert que la merenga em va fer dubtar una mica perquè, una vegada surt del forn, s'esquerda amb facilitat, però ajuda deixar-la refredar un mínim de 10 minuts abans de començar a manipular el pastís. També ajuda respectar els temps ja que el pastís s'ha d'enfornar dues vegades, uns 25 minuts cada vegada. Jo no ho vaig fer, pensant que se'm couria massa la base de xocolata i per això el bescuit no m'ha sortit massa bé, però de sabor estava espectacular, per això, he penjat la foto, perquè la recepta s'ho val, encara que el pastís que m'ha sortit no li faci justícia.

Necessitarem un motlle desemmotllable de 24 cm d'uns 8 cm d'alçada. Si no el teniu tant alt, feu un anell d'aquesta alçada amb paper de forn i folreu el motlle amb ell. Us ajudarà també a desemmotllar el pastís una vegada cuit.

Necessitarem també una batedora de varetes per muntar la merenga. Aquesta no té massa secret si separeu bé les clares dels rovells, vigilant que no se us rebenti cap rovell, i fent servir estris nets, sense cap rastre de cap altre ingredient.


Ingredients:
  • 150 grams de mantega a temperatura ambient
  • 135 grams de sucre morè
  • 6 ous L, separades les clares dels rovells
  • 340 grams de xocolata 55% cacau per fondre
  • una cullerada de rom 
  • 3 clares d'ou L
  • un pessic de sal 
  • 200 grams de sucre blanc
  • 50 grams d'avellanes torrades
  • 100 grams de gotes de xocolata 
  • una cullerada de Maizena
Encenem el forn, a dalt i a baix, a 180º.

Amb la batedora de varetes mesclem la mantega a temperatura ambient amb el sucre morè. Afegim un a un els 6 rovells. Trossegem la xocolata, la posem en un altre bol i la fiquem al microones a potència màxim un parell de minuts. La remenem amb una espàtula i si cal la tornem a posar un minut més per que s'acabi de fondre, vigilant que no se'ns cremi. Una vegada fosa, l'afegirem al bol amb els rovells i el sucre. Per últim, afegirem la cullerada de rom i acabarem de mesclar bé tots els ingredients, fins que aconseguim una crema homogènia.

En un altre bol posarem les sis clares i les batrem a punt de nou. Les afegirem en tres tongades a la crema de xocolata i les mesclarem manualment amb una espàtula, amb moviments envoltants per tant que no ens baixin les clares.

Abocarem la crema en un motlle folrat amb paper per forn i enfornarem a 180º durant 25 minuts.

Mentrestant preparem la merenga, batent les 3 clares amb un pessic de sal. Quan comenci a agafar consistència anirem afegint poc a poc el sucre i continuarem batent-les fins que la consistència sigui ferma. En un bol mesclarem les gotes de xocolata, si són molt grans trinxades, les avellanes també trinxades i la cullerada de Maizena. Abocarem aquesta mescla a les clares, a ma i amb compte per que no es baixin les clares. Quan hagin passat els 25 minuts, traurem el pastís del forn i abocarem per sobre la merenga i el tornarem a enfornar 25 minuts més, temps durant el quan la merenga agafarà un color daurat.

Traurem el pastís del forn i esperarem 10 minuts abans de desemmotllar-lo i treure-li el paper de forn. Deixarem refredar el pastís sobre una reixeta, no del tot, per que s'aconsella menjar-lo tebi.

Receta del blog Bocados de Cielo