Croquetes d'espinacs i formatge feta

Després de l'èxit de les croquetes de carbassa i formatge de cabra per acompanyar el vermut del diumenge, em vaig animar a fer aquestes d'espinacs i formatge feta. La recepta l'he treta del llibre La felicitat en una croqueta, d'Ara Llibres, canviant el tipus de formatge pel feta que ens agrada molt a casa.

Ingredients:

  • 150 grams de formatge feta
  • 250 grams d'espinacs frescos
  • 200 ml de llet semidesnatada
  • 2 rovells d'ou
  • 50 grams de farina de blat
  • 25 grams de Maizena
  • 2 clares d'ou
  • una ceba petita
  • pa ratllat per arrebossar
  • oli d'oliva 
  • un polsim de nou moscada
  • sal i pebre blanc mòlt

Sofregim en una paella la ceba ben picada amb un bon raig d'oli, a foc suau, i fins enrossir-la. Afegim després els espinacs frescos tallats i el formatge feta esmicolat, ho mesclem tot i ho coem durant cinc minuts. No cal que s'evapori tot el líquid dels espinacs, millor que ens quedi una mica per que ens ajudi després a barrejar bé les farines i els rovells d'ou amb la resta d'ingredients.
En un bol, i amb una batedora de ma, mesclem la farina, la Maizena, els rovells d'ou, un pessic de sal i pebre i la nou moscada. Vigileu a l'hora d'afegir la sal, ja que el formatge feta és força salat.
Afegim la mescla de farines i ous a la paella amb la ceba, els espinacs i el formatge feta, i a foc fluix, remenem amb una cullera de fusta fins que aconseguim una pasta fina que es desenganxi de les parets de la paella -aproximadament uns 12 minuts-.
Aboquem la pasta en una plata ampla i deixem que es refredi. Després donem forma a les croquetes - no les feu massa gran que atipen força-. Les passem per les clares batudes, les arrebossem amb pa ratllat i les fregim en una paella ben fonda amb oli ben abundant i calent, fins que estiguin l'arrebossat estigui daurat.

Podeu congelar les croquetes abans de fregir-les. Us aconsello congelar-les repartides sobre un plat pla, separades unes d'altres i tapades amb film transparent. Una vegada estiguin congelades, les podeu posar totes juntes en una bossa de plàstic per aliments. Així no se us enganxaran.
Quan les volgueu fregir, es aconsellable deixar-les descongelar abans. Evitareu que us quedin crues o congelades per dintre.