Farfalle amb espàrrecs i tomàquets xerry rostits

Avui us porto una recepta de pasta ben estiuenca, amb espàrrecs verds i tomàquets xerry o cirerol rostits. Si us fa mandra engegar el forn, podeu saltejar els espàrrecs a la paella amb una mica d'oli, però jo trobo que al forn queden diferents, més gustosos i tendres i sense aquell gust d'oli tan típic de les verdures saltejades. Els tomàquets xerry els podeu fer servir al natural, però si els feu al forn, potenciareu el seu sabor.

Com podreu comprovar es tracta d'un plat molt senzill de fer i amb pocs ingredients, on la qualitat dels ingredients marcarà la diferència.


Ingredients:

  • 80 grams de pasta seca tipus farfalle per persona
  • un manat d'espàrrecs verds fins
  • tomàquets tipus xerry o cirerol
  • oli d'oliva verge extra
  • mantega
  • sal i pebre blanc mòlt
  • un preparat de fines herbes o herbes provençals 
  • formatge parmesà ratllat

Posem a bullir aigua i sal per coure la pasta al dente seguint les instruccions del fabricant.

Encenem el forn a 180º, a dalt i a baix. Retirem dels espàrrecs la part més fibrosa i tallem la part més tendre en trossos petits. Els posem en una safata per anar al forn, banyats amb una mica d'oli i amb sal i pebre. Per sobre hi posem uns pessics de mantega i els enfornem 10 minuts. Tallem els tomàquets per la meitat i els afegim a la safata amb els espàrrecs, -banyats amb un rajolí d'oli-, quan hagin passats els primers 10 minuts. Continuem la cocció 10-15 minuts més, depenent del gruix dels espàrrecs. En cas de dubte, tasteu-los per comprovar que estiguin tendres, abans de retirar la safata del forn.

Una vegada cuita la pasta al dente, l'aboquem directament en un bol gran. Afegim els espàrrecs i els tomàquets acabats de treure de forn, abocant també el líquid que hagin pogut deixar anar durant la cocció. Posem a continuació un bon raig d'oli d'oliva verge extra i les herbes i ho mesclem tot amb compte. Servim la pasta tèbia, encara que és un plat que també podeu preparar amb antelació i servir fred. Podeu acompanyar la pasta amb formatge parmesà ratllat.