Pastissets Selva Negra

Fa uns dies vam visitar Riuverd, una cooperativa solsonenca d’iniciativa social i sense ànim de lucre, que té com a objecte social la integració i la formació sociolaboral de joves en risc d'exclusió social. Entre les diferents activitats econòmiques que desenvolupa està l'elaboració i venda de productes agroalimentaris, com la melmelada de cirera amb la que he fet aquests llaminers pastissets Selva Negra. La recepta és molt fàcil de fer, però es requereix certa traça per decorar els pastissets, que van totalment recoberts de nata i fideus de xocolata. Us puc assegurar que paga la pena, perquè la combinació de cireres, xocolata i nata és simplement espectacular i totalment addictiva!


Ingredients per 3 o 4 pastissets individuals*:
  • 3 ous
  • 80 grams de sucre
  • 60 grams de farina
  • 20 grams de cacau pur en pols
  • un pessic de sal
  • 500 ml de nata 35% MG
  • 50 grams de sucre llustre
  • 100 grams de melmelada de cirera Riuverd
  • 30 ml de licor de cirera
  • una culleradeta d'essència de vainilla
  • 100 grams de fideus de xocolata 

*El nombre de pastissets que us sortiran amb aquestes quantitats dependrà de la mida del motlle que fem servir per fer el bescuit i de la mida del motlle que fem servir per retallar els discs de bescuit. A més gran el motlle, més prima serà la planxa de bescuit i per tant, també els pastissets seran més baixos. Jo he fet servir un motlle de 22x18 cm amb el que m'ha sortit un bescuit de més d'un centímetre de gruix. He tallat la planxa de bescuit amb uns cilindres metàl·lics de 6 cm d'amplada i m'han sortit 6 discs de bescuit, per fer 3 pastissets. També podeu fer servir un got i un ganivet per retallar els discs de bescuit.

Encenem el forn, a dalt i a baix, a 170º.

En un bol batem els ous amb el sucre fins a duplicar el seu volum. Afegim poc a poc la farina, amb un pessic de sal, i el cacau, prèviament tamisats. Barregem els ingredients amb suavitat. Folrem el motlle amb paper d'enfornar, aboquem la massa dins i el fiquem al forn uns 20 minuts. Vigileu no se us faci massa el bescuit, doncs el temps pot variar segons el gruix del bescuit. Punxeu-lo amb un escuradents abans de treure'l del forn per comprovar que estigui fet -l'escuradents ha de sortir net o amb engrunes-. Quan traiem el bescuit del forn, el deixarem uns minuts al motlle, abans de desemmotllar-lo, i treure-li el paper i deixar-lo refredar sobre una reixeta.

Mentrestant muntem la nata amb 50 grams de sucre de llustre i una culleradeta d'essència de vainilla. Ha de tenir prou consistència perquè després haurem de cobrir el pastissets amb ella. La guardem al frigorífic mentre no l'hàgim de fer servir.

Quan el bescuit estigui fred, el tallem en disc d'un 6 centímetres. els suquem una mica amb el licor de cirera per una banda i després sobre un disc posem una bona cullerada de melmelada i una altra de nata i el cobrim amb un altre disc. Fem el mateix amb la resta de discs. Cobrim amb nata els pastissets i després repartim per sobre els fideus de xocolata. Decorem amb una mica de nata i una cirera natural o confitada.

Guardem els pastissets al frigorífic fins al moment de servir-los a taula.


Recepta extreta de la publicació de Postres Lecturas.