#Gastroplans del cap de setmana del 9 i 10 de juny

Comencem els #gastroplans amb una proposta que aquest any arriba a la seva tercera ediciĆ³ i que any rera any va guanyant adeptes: Benvinguts a PagĆØs. Aquest any participen 42 comarques i s'ha incrementat un 15% el nombre de col·laboradors. A Benvinguts a PagĆØs teniu l'oportunitat Ćŗnica per conĆØixer l'origen del que mengem, tastar-lo i omplir el rebost amb productes de qualitat i proximitat.

A la seva pĆ gina web trobareu la informaciĆ³ sobre les explotacions i productors que es poden visitar per comarques, amb informaciĆ³ complementĆ ria sobre restaurants, llocs on dormir i activitats organitzades pel cap de setmana. TambĆ© trobareu als productors classificats per categories. A mĆ©s trobareu tambĆ© rutes de tres dies per diferents comarques de l'interior. Recordeu que les visites sĆ³n gratuĆÆtes i que la majoria comencem a les hores en punt. Agafeu el cistell i gaudiu d'un cap de setmana descobrint i tastant el millor de la gastronomia de casa nostra amb Benvinguts a PagĆØs.

Si us quedeu a Barcelona ciutat, dissabte es celebra una nova ediciĆ³ d'Arrels del Vi. La fira professional de vins de la DO EmpordĆ  oberta a tothom estarĆ  ubicada al Museu d'HistĆ²ria de Catalunya i al Passeig de Joan de BorbĆ³. Una oportunitat Ćŗnica per tastar mĆ©s de 100 referĆØncies dels excel·lents vins empordanesos, conĆØixer de primera mĆ  als propietaris i enĆ²legs dels millors cellers de l'EmpordĆ  i comprar a preu de celler els seus vins.

TambĆ© dissabte a ArgenƧola, a la comarca de l'Anoia, es celebra la 8a ediciĆ³ del Mercat de les EspĆØcies. De les activitats programades, us destaquem la jornada tĆØcnica sobre la botĆ nica a la cuina i les demostracions sobre diferents elaboracions culinĆ ries amb farigola i altres herbes. Podeu consultar les activitats programades a la pĆ gina de l'associaciĆ³ cultural El Trill, organitzadora de l'event.

I comenƧa la temporada d'una de les festes tradicionals de l'arrĆ²s de les Terres de l'Ebre, la festa de la plantada. Tots els caps de setmana de juny es celebrarĆ  a diferents poblacions de la comarca. Aquest dissabte a l'Aldea. AquĆ­ us podeu descarregar el programa amb les activitats organitzades.

A Pals, al Baix EmpordĆ , tambĆ© es celebra la festa de la plantada que aquest any, per causes meteorolĆ²giques es celebrarĆ  el 23 de juny al Mas Carles. No obstant, aquest cap de setmana podreu gaudir de la II Mostra Divulgativa de l'ArrĆ²s de Pals. A l'Aula de Tast i a l'Espai ArrĆ²s Ć©s on es desenvoluparan la major part de les activitats programades, entre les que trobareu, demostracions de cuina en directe, xerrades i degustacions. Tota la informaciĆ³ la teniu disponibles aquĆ­.

Bon cap de setmana!