Bescuit de llet calenta.

Avui us porto una gran descobert que vaig fer fa uns mesos mentre feia una ullada a un dels meus blogs preferits, Aliter Dulcia. Es tracta d'un cóc humit i molt tendre, deliciós i que es prepara en un tres i no res, un cóc de llet calenta. I és que s'escalfa la llet i la mantega juntes i just abans de que comenci a bullir la llet, la retirem del foc i la mesclem amb la resta d'ingredients. Amb això aconseguim la textura humida que fa aquest cóc irresistible.

Respecte a la recepta original, només he rebaixat la quantitat de sucre (de 500 a 300 grams) perquè vaig pensar que portava massa sucre, i consultant altres blogs de cuina vaig veure que tots reduïen la quantitat quasi a la meitat.


Ingredients:
  • 4 ous mitjans
  • 300 grams de sucre
  • 250 grams de llet sencera
  • 220 grams de mantega
  • una beina de vainilla
  • 290 grams de farina de rebosteria
  • una culleradeta d'impulsor químic

Encenem el forn a 180º, a dalt i a baix.

En un bol batem amb una batedora de varetes els ous amb el sucre fins que tripliquin el seu volum. En un cassó posem la llet amb la mantega i les llavors de la vainilla - les traurem obrint la beina per la meitat, de dalt a baix, i rascant les llavors amb la punta d'un ganivet- i l'escalfem just fins que comenci a bullir. Aleshores retirem el cassó del foc i aboquem la llet calenta en el bol amb els ous i el sucre sense parar de batre. Per últim afegim la farina amb el llevat químic i barregem els ingredients just fins que quedin ben integrats.

Aboquem la massa en un motlle, prèviament greixat, i enfornem 40 minuts i fins que, al punxar el cóc amb un escuradents aquest surti net o amb engrunes. Deixem refredar el cóc uns minuts abans de desemmotllar-lo per evitar que se'ns trenqui.

Per menjar-lo sol, acompanyat amb una mica de xocolata o sucat a la llet, segur que aquest cóc es convertirà en un dels imprescindibles de casa vostra.

5 comentaris:

  1. Porto anys volent preparar aquest bescuit però la quantitat de sucre (no sóc de dolços molt dolços) em tira enrere. Però si dius qye és poden dividir m'hauré d'animar perque la textura es veu genial!
    Petons i bona setmana,
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Totes les versions que he vist rebaixen considerablement la quantitat de sucre (mig quilo de sucre ja de bon començament impressiona....). Crec que es convertirà en tot un "must" a la cuina, he,he!

      Elimina
  2. Ohhh aquests bescuits humits són boníssims i acompanyat amb una mica de xocolata sublim!! petonets ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com una cosa tan fàcil de fer pot ser tan bona, oi? Petonets!!

      Elimina
  3. És boníssim! Va ser el meu coc núm 10😊

    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina