#Gastroplans pel cap de setmana del 2 i 3 de juny

Aquest cap de setmana ve atapeït de #gastroplans. Comencem amb una nova edició de Temps de Vins a Vilanova i la Geltrú (Garraf), una fira que vol donar a conèixer els vins elaborats a Catalunya i estendre la cultura del Vi i del Cava, sense deixar de banda el patrimoni cultural de la ciutat. Més d'una quarantena de cellers instal·laran els seus estands a la Rambla Principal de Vilanova i la Geltrú, on també en trobareu de gastronòmics, actuacions musicals i una zona infantil amb activitats relacionades amb el món del vi. Podeu consultar aquí les activitats programades, on els tasts a mar en veler tornaran a ser les activitats estrelles de la fira.

També el vi serà present aquesta setmana a Girona ciutat, on es celebra una nova edició de Tocs de Vi DO Empordà, a la plaça de la Independència. Durant aquesta setmana s'han organitzat tasts en espais singular de la ciutat per promocionar el seu patrimoni. Així s'han celebrat tasts als Banys Àrabs, als Jardins dels Alemanys, al Pati del Museu dels Jueus o al Monestir de Sant Pere de Galligans, entre altres llocs emblemàtics de la ciutat.

Aquest cap de setmana una dotzena de cellers de la DO Empordà i una quinzena de restauradors de la plaça de la Independència participaran en la sisena edició de la fira. Els tiquets per degustar vi costen 6 euros, i inclouen una copa i 5 degustacions. El preu dels tiquets per degustar tapes és de 5 euros i inclou 4 degustacions. Els horaris, de 18 a les 23.30 hores, excepte el diumenge, en què es tancarà a les 23 hores. Els tiquets es poden comprar a la mateixa fira.

I no deixem el món del vi sense explicar-vos que el diumenge es celebra un Mercat Gastronòmic als Cellers Carol Vallès, un mercat gastronòmic on gaudir dels caves elaborats al celler maridats amb productes del territori. A més, si compreu cava entrareu en el sorteig d'un brunch entre vinyes gratuït. L'horari, de 10 de matí a 2 del migdia. L’assistència és gratuïta, però l’aforament està limitat per qüestions d’espai, així que, si voleu anar, aviseu prèviament enviant un correu a visites@cellerscarol.com o bé trucant per telèfon al 93 898 90 78.


Si sou més de licors i vermuts, demà dissabte, i dintre de les activitats programades per l'edició d'enguany de Remeiart, es celebra la Nit de Vermuts i Licors d'Herbes, al Jardins del Molí del Foix de Santa Margarida i els Monjos, amb degustacions, exhibicions, espectacles i tallers de cocteleria per a adults i infants. Tota la informació la trobareu aquí.

Al Baix Llobregat es celebren aquest cap de setmana les dues últimes fires de la cirera de la temporada, la del Papiol i la de Torrelles de LlobregatEl Baix Llobregat produeix la meitat de les cireres de Catalunya, i n'és la principal comarca productora, amb unes 200 famílies que viuen del cultiu d'aquesta fruita, sobretot a les zones muntanyoses de la comarca. La cirera és un cultiu tradicional de la comarca; la varietat més habitual és la burlat, la més primerenca, i l'starking, tot i que també es conreen una trentena de varietats diferents. El fet que siguin especialment primerenques i de secà fa que les cireres del Baix Llobregat siguin especialment valorades pel seu sabor dolç. El Papiol és conegut per la seva variant, La Papiola.(Informació disponible a la pàgina web de l'Ajuntament del Papiol).

A Igualada (Anoia) es celebra una nova edició del Vadefoodies, El festival de tendències gastronòmiques, que comença avui divendres i s'allarga fins demà. Aquest any canvia d'ubicació i es celebra a la Plaça Castells i l'entrada és gratuïta. Enguany la cuina japonesa serà la protagonista amb ponències i showcooking. També s'han organitzat varies activitats al voltant de la vinyala, una varietat de cargol típic d'Igualada. No faltarà en aquesta edició el mercat "eat street", amb una vintena de parades de menjars d'arreu del món. Tota la informació la trobareu a la seva pàgina web.

I acabo recordant-vos que demà dissabte es celebra una nova edició del Mercat de la Terra d'Slow Food a la Plaça Catalunya de Sitges, on podreu comprar producte de proximitat i temporada i gaudir amb els petits de les activitats que s'organitzen cada mes.

Bon cap de setmana!