Pastissets de pastanaga amb crema de formatge i festucs.

Amb el que m'agraden els pastissos de pastanaga i només en tinc dues receptes publicades al blog. Aquests pastissets però, s'allunyen dels típics pastissos de pastanaga de sabor potent per les especies que porten, com la canyella, el gingebre o la nou moscada. Aquests pastissets són tendres, esponjosos i de gust suau. Ideals per introduir a la família en el deliciós món dels pastissos elaborats amb hortalisses com la pastanaga, el carbassó o la remolatxa.


Ingredients per a 6 unitats:
  • 250 grams de pastanaga ratllada ben fina
  • 60 grams de farina de rebosteria
  • 60 grams de farina integral
  • 10 grams d'impulsor químic Royal
  • un pessic de sal
  • 120 grams de sucre morè
  • 50 grams d'oli de girasol
  • 2 ous
  • 100 ml de llet semidesnatada
  • 30 grams de festucs pelats
  • 30 grams de formatge fresc tipus Philadelphia
  • 20 grams de iogurt grec
  • 40 grams de sucre llustre
  • 2 cullerades de llimona
Encenem el forn a 180º, dalt i baix.

Mesclem en un bol el dos tipus de farina, l'impulsor químic i el pessic de sal. En una altre bol batem el sucre amb l'oli amb una batedora de varetes durant dos minuts; després afegim els ous, un a un, i per últim la llet. Quan estiguin tots els ingredients ben batuts, afegim les farines, la pastanaga ratllada i els festucs i els mesclem fins que estiguin ben integrats. No cal batre'ls en excés, només el que calgui per mesclar-los bé. Repartim la mescla en els motllets individuals, prèviament greixats i els enfornem 20 minuts. Abans de treure'ls de forn els punxem amb un escuradents i comprovem que aquest surti net o bé amb engrunes, mai tacat de crema. Mentre deixem que es refredin els pastissets, fora del motlle, preparem la cobertura mesclant la crema de formatge amb el sucre llustre i els suc de llimona fins que aconseguim una crema llisa i sense grumolls. Per últim li afegim el iogurt grec i el barregem amb la resta d'ingredients abans de cobrir els pastissets amb la crema. Repartim per sobre els festucs ben picats.


Recepta Postres Lecturas n.23

Palmira POM ha dit...

Quina pinta que fan. Potser a la Polyanna li agradarien més que els clàssics perque ella no és massa de pan d'espècies :o)
Petons maca!
Palmira

Bruixes a la cuina ha dit...

Jo i les pastanagues tenim una relació d'amor-odi però aquests pastissets no durarien ni 10 minuts: quina bona pinta!! I no semblen massa complicats de fer. Ho provarem!
Petons i bona setmana reina!