#Gastroplans pel cap de setmana del 7 i 8 d'abril

Per aquest cap de setmana us portem un munt de propostes, començant per dissabte que es celebra a Igualada, la 3ª Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades. Organitzada pel col.lectiu Eixarcolant, amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada, el Consell Comarcal de l’Anoia i la Universitat de Barcelona, entre d’altres, aquesta jornada té com a objectiu donar a conèixer els usos tradicionals de la vegetació i els projectes que avui en dia treballen amb aquestes espècies i usos. Entre les activitats programades trobareu tasts per introduir-nos en sabors ja oblidats, xerrades tècniques i divulgatives i tallers d'alimentació per un estil de vida més saludable i més sostenible. També trobareu una fira de productes silvestres i varietats tradicionals oblidades amb 50 expositors que oferiran degustacions dels seus productes, un dinar silvestre, una sortida etnobotànica, i la 9ª edició de la Fira de la Biodiversitat Cultivada de la Xarxa Catalana de Graners. Un ampli programa que vol retre homenatge a les generacions passades, dipositàries d'un coneixement de generacions i generacions, que el col.lectiu Eixarcolant treballa no només perquè no es perdin, sinó també per que es recuperin, i per avançar cap a un model agroalimentari més saludable, més sostenible, i socialment més just.

Algunes de les activitats requereixen inscripció prèvia per motius logístics, per això us recomano consulteu el programa d'activitats aquí. A més us podeu inscriure i realitzar el pagament on line.

Continuem els #gastroplans que us proposem per aquest cap de setmana amb la Fira d'Artés, al Bages, per la qual el Celler Cooperatiu d'Artés ha preparat tot un seguit d'activitats, que comencen divendres amb un taller per aprendre a fer licor de la ma de l'etnolingüística Maria Estruch. Dissabte ha organitzat una Jazz Session i diumenge una Cargolada pel mati, un Vermut Musical, al migdia, i per la tarda un taller per aprendre a fer ungüents. Algunes activitats tenen places limitades, A la pàgina de Caves Artium trobareu tota la informació.

Diumenge es celebra a Riner, al Solsonès, la 3ª edició de la Fira de la Mel, en uns espais cedits per la comunitat benedictina del Santuari del Miracle. Una bona excusa per gaudir també del patrimoni cultural d'aquest santuari, molt a prop de la ciutat de Solsona, de la que us recomanen les visites guiades organitzades per l'Oficina de Turisme de la ciutat.

Aquesta setmana també han començat les activitats de VIVID, el Festival del Vi de la Ruta DO Empordà, una excusa perfecta per gaudir del paisatge i el patrimoni cultural i enològic de l'Empordà.

Si us quedeu a prop de la ciutat podeu aprofitar per visitar alguns dels mercats de producte de proximitat i km0 que s'organitzen els dissabtes arreu de la ciutat de Barcelona, com el Mercat de la Terra d'Slow Food Barcelona, que aquest mes d'abril arriba amb molt de Swing, o el Mercat Ecològic i de Proximitat de Vallcarca, que aquest dissabte organitza un dinar ecològic cuinat pel grup de consum Valldures.

També a Sitges torna una nova edició de del Mercat de la Terra de Sitges, a la Plaça Catalunya, dissabte de 10 a 14 hores. A banda de poder comprar producte ecològic i de petits productors, s'han programat activitats pels més petits de la casa, de la ma del joglar Víctor Berbegal i de Colla Jove de Castellers de Sitges, amb un taller per acostar als més petits de la casa al món casteller.

Bon cap de setmana!