Espagueti amb all i espinacs

Ja feia temps que no publicava una recepta de pasta en el blog. Els que em coneixeu ja sabeu que m'encanta la pasta i si pogués en menjaria cada dia. El plat que us porto avui és súper senzill de fer, i les quantitats que he posat són orientatives. Els espinacs els podeu servir tots saltejats o bé, com he fet jo, uns saltejats i els altres, al natural. A casa estem acostumats a menjar-los frescos, en amanida. Una manera diferent de menjar aquesta verdura, més enllà de bullida.


Ingredients per a 2 persones:

  • 160 grams d'espagueti
  • 2 dents d'alls
  • 1 bitxo vermell 
  • 100 grams de brots tendres d'espinacs
  • formatge Grada Padano o Parmesà ratllat
  • oli d'oliva verge extra
  • orenga fresca, si és possible
  • pebre negre mòlt
  • sal

Bullim els espagueti al dente, amb aigua i sal, seguint les instruccions del fabricant.
En una paella, posem un raig d'oli i dues dents d'all picades ben fines, el xile tallat ben petit, sense les llavors, una mica de pebre mòlt i l'orenga fresca també ben picada, i ho saltegem tot uns minuts a foc suau. Quan la pasta estigui cuita, l'aboquem a la paella amb la meitat dels espinacs i el formatge ratllat i ho saltegem tot un parell de minuts, mesclant bé tots els ingredients. Servim de seguida la pasta sobre un llit d'espinacs frescos i amb una mica més de formatge ratllat per sobre.


Recepta del llibre de la Donna Hay, Sabores, Editorial Grijalbo.

Cristina ha dit...

Sempre ve de gust un plat de pasta amb verdures. Aquest es veu deliciós però a mi el que em té robat el paladar és el grana padano....és tan bo!!

Palmira POM ha dit...

Es que no hi ha res millor qu'un plat de pasta amb verdures! Magia pura i poca feina!
Petons i bona setmana,
Palmira