"Donuts" de Nutella

Prepareu-vos per llepar-vos els dits amb aquesta recepta! i no és només perquè les rosquilles estiguin boníssimes, sinó perquè us ho passareu genial preparant la recepta. Ja sabeu que passa quan comences a agafar cullerades de Nutella: que la Nutella regalima....que et taques els dits amb ella....que et sap greu no llepar les culleres tacades de Nutella....I quan banyeu les rosquilles ho haureu de fer amb les mans, i no hi ha res més temptador que els dits banyats de Nutella, sabeu què vull dir, oi??.....Una recepta escandalosament viciosa no apta per tiquismiquis😋😜


Ingredients per 12-15 donuts:
  • 150 grams de farina
  • 1 culleradeta d'impulsor químic Royal
  • 1/2 culleradeta de bicarbonat sòdic
  • 65 grams de sucre blanc
  • 75 ml de llet semidesnatada
  • 75 grams de iogurt grec ensucrat
  • 1 ou mida L
  • 40 ml d'oli de girasol
  • 175 grams de Nutella
Ingredients pel glacejat:
  • 200 grams de Nutella
  • 60 ml de llet semidesnatada
  • 1 cullerada de sucre llustre
  • ametlla crocanti
Per aquesta recepta podeu mesclar tots els ingredients a ma. Necessitarem però motlles metàl·lics per fer rosquilles, perquè la massa és molt líquida. Com en totes les receptes, faig servir culleres mesuradores. La majoria de receptes de rebosteria les fan servir per mesurar els ingredients. Si us agrada cuinar us recomano que us compreu unes.

Encenem el forn a dalt i a baix a 175º.

En un bol mesclem tots els ingredients sòlids: la farina, l'impulsor químic, el bicarbonat i el sucre. En un altre bol mesclem la llet amb el iogurt grec i l'ou, a ma. Quan estiguin ben barrejats, afegirem l'oli i després la Nutella. Quan la mescla siguin ben homogènia, afegirem els ingredients sòlids i ho barrejarem tot bé.

Greixarem els motlles abans de repartir la massa per sobre, amb compte d'omplir-los només fins a la meitat. Jo reparteixo la massa posant-la en una màniga pastissera o en una bossa per aliments, tallant-li una de les puntes. Ficarem els motlles al forn 13-14 minuts. Deixarem que es refredin les rosquilles dins dels motlles uns 10 minuts, abans de treure-les i posar-les sobre una reixeta per que s'acabin de refredar.

Mentre prepararem el glacejat posant en un bol la Nutella amb la llet semidesnatada i el sucre llustre. He rebaixat les quantitats de la recepta original perquè he preferit que el glacejat no quedés tan líquid ni tan dolç. Submergim els donuts en el glacejat fins a la meitat i els decorem amb l'ametlla crocanti. Els tornem a deixar sobre la reixeta per que regalimi l'excès de glacejat.

Recepta del blog Con aroma de vainilla.