#Gastroplans pel cap de setmana del 21 i 22 d'abril.

Aquest cap de setmana comencem els #gastroplans a Santa Eulàlia de Ronçana, al Vallès Oriental, on dissabte es celebra la Fira Lliga't a la Terra. Durant tot el dia trobareu el Mercat del Planter on comprar llavors de varietats antigues de tomàquet, horta, plantes aromàtiques, medicinals....visites a  l'Hort de l'Espelt, tallers i un dinar popular, entre altres activitats programades que podeu consultar aquí.

A Barcelona ciutat es celebra una nova edició d'All Those Marketen el Teatre Nacional. La principal novetat serà la primera edició de CRUA, el festival del formatge artesà a Barcelona. S'han organitzat diversos tallers, com el de maridatge de formatges i vins amb Llet Crua i Monvínic o una cata a cegues de la ma del mestre Enric Canut.

Al Prat de Llobregat, al Baix Llobregat, es celebrarà aquest cap de setmana la cloenda de les Festes de la Carxofa Prat, amb la 5ª edició del FiraTapa #CarxofaPrat, a la Plaça Blanes, organitzat per l'Associació de Gastronomia i Turisme, AGT, i l'Ajuntament del Prat. 13 participants i més de 20 tapes elaborades amb Carxofa Prat i altres productes de temporada tornaran a donar valor a les verdures del Parc Agrari del Baix Llobregat. A més, per acompanyar les tapes, San Miguel oferirà fins a sis varietats de cervesa de barril, dissenyades pels mestres cerveses de San Miguel i inspirades en diferents ciutats del món.

Al FiraTapa #CarxofaPrat també podreu gaudir de música en directe, tallers infantils de volei, una trobada gegantera i un Live Painting. Les obres creades al Live Painting es subhastaran al Sopar Solidari que està organitzant l'AGT pel proper dijous 31 de maig; els beneficis aniran al projecte #Refugiats del Prat Solidari.A més s'han afegit dues rutes amb bicicleta que acabaran el seu trajecte a Plaça Blanes, l'organitzada per Bicicultura, que arrencarà la seva ruta a Barcelona, i Ruta Delta Km0, que farà una ruta que passejarà pels camps del Parc Agrari, per acabar tastant la Carxofa Prat al Fira Tapa.

Els cerveses també tenen una cita aquest divendres i dissabte al Maresme, a la 6ª edició de la Fira de la Cervesa Artesana d'Arenys de Mar, a la part nova coberta de la Riera, una nova ubicació que donarà cabuda a més de 40 elaboradors de cervesa artesana. També hi haurà música en directe, un tast guiat de cinc cerveses i cinc formatges catalans i la presentació del llibre "60 millors cerveses artesanes catalanes" -activitat limitada amb inscripció prèvia per 12 euros-, i la possibilitat de seguir en una pantalla gegant la final de la Copa del Rei. Els horaris d'obertura de la fira seran divendres de 5 de la tarda a 1 de la matinada, i dissabte de 12 del migdia a 1 de la matinada.

I no marxarem sense passar per les Terres de l'Ebre, on aquest cap de setmana es celebra la FirAbril del Perelló, on podreu degustar els productes típics d'aquesta comarca com la mel i l'oli i visitar el nou espai per showcookings que s'habilitarà dins del pavelló firal, i on participaran prestigiosos cuiners i xefs amb Estrella Michelin de les Terres de l'Ebre. Tota la informació sobre les activitats programades la podeu consultar aquí.

Bon cap de setmana i bon Sant Jordi!