Pastís de pastanaga, pinya i coco.

Una de les fruites que més m'agrada és la pinya. La menjo durant tot l'any, natural o bé en conserva. Com de petita la mare sempre en comprava pinya natural per les postres de Nadal, és una fruita que associo amb aquestes festes, per molt tropical que sigui el seu orígen. Per això, quan vaig trobar la recepta de Pastis de pastanaga tropical amb pinya i coco al blog Tu eres el chef, vaig decidir que el desembre també és una bona època per endolcir-te la vida amb un pastís amb sabors que ens recorden temperatures més agradables i dies al costat del mar.


Ingredients*:

  • 315 grams de farina de rebosteria
  • 15 grams d'impulsor químic Royal
  • 1/4 culleradeta de sal 
  • 1/2 cullerada de canyella
  • 1/4 culleradeta de gingebre
  • 4 ous mida L
  • 150 grams de sucre blanc
  • 175 grams de sucre morè
  • 250 ml d'oli de girasol
  • 1 culleradeta d'essència de vainilla
  • 260 grams de pastanaga ratllada
  • 200 grams de pinya natural tallada ben petita
  • 100 grams de coco ratllat
  • 300 grams de formatge tipus Philadelphia
  • 300 ml de nata líquida per muntar
  • 120 grams de sucre llustre 

Comencem ratllant la pastanaga i tallant la pinya natural ben petita.

Encenem el forn, a dalt i a baix, a 180º.

En un bol mesclem els ingredients secs: la farina, la canyella, el gingebre i la sal. En un altra bol mesclem els quatre ous amb el sucre blanc i el sucre morè -amb una batedora de varetes- fins que doblin el seu volum. Afegim a continuació l'essència de vainilla i l'oli de girasol i barregem tots els ingredients fins que quedin ben integrats. Aboquem la pastanaga, la pinya i 90 grams de coco ratllat i tornem a mesclar tots els ingredients amb la batedora de varetes. Per últim, afegim els ingredients secs i els mesclem amb una espàtula fins que quedin ben integrats amb la resta.

En la recepta original fan servir dos motlles de 20-23cm, enfornant-los 30 minuts. Jo vaig fer servir un sol motlle de 23 cm i vaig enfornar el bescuit durant 1 hora i 15 minuts. Abans del treure'l del forn, punxeu-lo amb un escuradents, aquest ha de sortir net o amb petites molles enganxades. Una vegada l'hàgim tret del forn, el deixarem refredar totalment abans de decorar-lo.

Preparem la cobertura del pastís muntant primer la nata. Quan comenci a agafar cos, afegim el sucre llustre -us aconsello que l'aneu posant poc a poc i que tasteu la nata per que trobeu el vostre punt de dolçor-. Després afegim el formatge cremós. Obtindrem una crema amb una consistència ferma.

Si hem fet un sol bescuit, el tallarem per la meitat amb una lira i si no en teniu amb un ganivet ben esmolat. Farcim el pastís vigilant que, com a mínim, ens quedi la meitat de la crema per decorar-lo. Per últim, repartim el coco ratllat per sobre. I no patiu per la cobertura, en aquest tipus de pastís no cal que quedi perfecte; la gràcia es que es puguin notar les diferents textures del pastís.

Aquest pastís guardeu-lo al frigorífic, treient-lo uns minuts abans de menjar-lo.

*He variat algunes quantitats de la recepta original.