Plumcake de dues xocolates amb gerds.

La gràcia d'aquest plumcake és la seva presentació! Es una recepta molt fàcil de fer i l'única dificultat la trobareu, si és que es pot dir dificultat, en abocar amb una mica de gràcia la xocolata blanca fosa per sobre el pastís i decorar-lo amb els gerds. Quan el traieu a taula us aplaudiran, segur!


Ingredients per a 8-10 persones:

  • 180 grams de mantega a temperatura ambient.
  • 180 grams de sucre blanc
  • 4 ous mitjans
  • 220 grams de farina de rebosteria
  • 12 grams d'impulsor químic Royal
  • 30 grams de cacau deshidratat Valor
  • 60 ml de llet, sencera o semi
  • 1 cullerada d'essència de vainilla
  • 150 grams de xocolata blanca per cobertura
  • 150 grams de fruites del bosc

Encenem el forn a 180º.

Mesclem en un bol la farina, l'impulsor químic i el cacau. En un altre bol, aboquem la mantega tallada a daus, li afegim el sucre i ho batem amb una batedora de varetes fins que aconseguim que la mantega ens quedi cremosa. A continuació anem afegint els ous, un a un. Pot donar la sensació que se'ns talla la crema, però no patiu, continueu afegint els ous. Comencem a abocar la farina amb el cacau, prèviament tamisada, a poc a poc, mentre no parem de batre els ingredients. Afegim a continuació la llet i la vainilla i continuem barrejant els ingredients fins que quedin tots ben integrats.  Aboquem la massa en un motlle, prèviament folrat amb paper d'enfornar, i el fiquem al forn 35 minuts i fins que, quan punxem amb una broqueta el plumcake, no surti la massa enganxada. Us pot sortir la broqueta tacada de xocolata,  però no de massa líquida o amb grumolls.  

Quan traieu el plumcake del forn el deixem com a molt cinc minuts al motlle, abans de desemmotllar-lo, així evitarem que se'ns trenqui. Després, el traiem del motlle i el posem sobre una reixeta per que s'acabi de refredar. 

Tallarem a trossos la xocolata blanca i la posarem en un bol que ficarem al microones un minut i mig a màxima potència, vigilant que no se'ns cremi. Amb una espàtula de silicona remenarem la xocolata fins que es desfaci totalment, i ens quedi una crema fina i tèbia. L'abocarem sobre el plumcake, una vegada aquest s'hagi refredat totalment. El decorarem amb els gerds o les fruites del bosc abans que la xocolata prengui, així quedaran fixades al pastís i no cauran quan el tallem per servir. 


Recepta extreta de Postres Lecturas n.24.