#Gastroplans pel cap de setmana del 30 setembre i l'1 d'octubre

Si alguna cosa destaca entre els #gastroplans que us proposem per aquest cap de setmana són les  tendències gastronòmiques més saludables. Així a Solsona, al Solsonès, es celebra L'Ecològica, Biofira de Solsona, la primera fira de productes ecològics d'artesania i de teràpies alternatives per la salut, de Solsona. Des del dia 25 que s'han programat diferents activitats per conscienciar sobre la necessitat d'adquirir hàbits que millorin la nostra salut física i mental. Pel dissabte dia 30 s'han organitzat tallers, showcookings, degustacions i un mercat de productes ecològics i de teràpies alternatives. Aquí podeu trobar informació sobre les activitats programades.


També de tendències gastronòmiques saludables va el Cómo Como Festival, el festival del menjar sa de veritat, que es celebra a Barcelona ciutat, al Moll Bosch i Alzina del Port Vell. Es tracta d'una iniciativa del portal Ets el que menges, amb el patrocini de Supermercats Veritas. Xerrades, tallers per a nens i adults, un gran mercat ecològic i propostes gastronòmiques saludables, tot això i més ho  trobareu a la primera edició del Cómo Como Festival. L'entrada és gratuïta però hi han activitats de pagament. Us recomano consulteu prèviament la seva pàgina web perquè hi han actes amb les places exhaurides. El plànol de la fira, amb els estands i les activitats programades les podeu consultar aquí.


I continuem en la línia més healthy, perquè un referent en l'àmbit gastronòmic com és la Fundació Alícia també participa en les activitats programades per la celebració dels 10 anys de Món Sant Benet, amb un seguit de tallers per a nens i adults on s'ensenyaran tècniques per aprendre a menjar de manera més saludable. L'entrada és lliure i la majoria d'activitats són gratuïtes i no cal inscripció prèvia. Trobareu un àrea de pícnic i una de foodtrucks.


També fa 10 anys que naixia al barri del Poble Sec de Barcelona, el projecte de divulgació gastronòmica A taula! Cicle de cultura i gastronomia, en concret, a la cuina del Centre Cívic El Sortidor. Un munt d'activitats es realitzen al llarg de l'any -jo he anat a unes quantes i us les recomano- i per celebrar-lo s'han organitzat, només dissabte, i d'11 a 20 hores, tot un seguit d'activitats, com un taller d'esmorzar saludable, un de gelat artesà, un tasts de vins biodinàmics o un de productes del mar. Per la tarda s'ha preparat una activitat d'intercanvi de menjar, anomenada Visca el menjar lliure! Consulteu la pàgina del Centre Cívic ja que hi han activitats per les que cal inscripció prèvia.


I ja arriben a les dues últimes propostes per aquest cap de setmana, per una banda, a Tossa de Mar, a la comarca de la Selva, a la vil.la romana d'Ametllers, es celebra la 1ª Jornada Romana Felix Turissa, dedicada a la cuina romana de fa 2.000 anys, amb tastets de cuina romana, demostracions de condiments, recreació d'un sopar romà,... El programa el podeu consulta aquí. L'altra, és la Festa de la Verema de Bages a Artés, de la que destaquem els Tastos amb ritme, a la Plaça Vella, on es podran degustar una selecció de catorze vins de cellers de la DO Bages maridats amb tapes elaborades per quatre restaurants locals, tot plegat amenitzat amb actuacions musicals. I el diumenge s'han programat visites als cellers de la vila, degustacions de vins, mossecs de verema elaborats per les Cuineres del Bages, l'aixafada popular de raïm i el taller artesanal del most.


Espero que gaudir tots d'un bon cap de setmana!