Carxofes a la cervesa

Després d'haver comprat uns quants kilos de carxofes de la Cooperativa Agrària Santboina, en la festa de la Carxofada de Sant Boi de Llobregat, tocava cuinar-les. Remenant entre llibres de cuina i xarxes socials vaig trobar una recepta on les cuinaven amb cervesa, i com ja tenia ganes de tastar la cervesa Minera, descoberta gràcies a l'Adriana de Sugar Palace durant la visita a Sant Joan de les Abadesses, em vaig ficar a la cuina a experimentar una mica. El resultat, una recepta per sucar-hi pa literalment.


Ingredients:
  • 1 kg de carxofes
  • 100 grams de cansalada tallada a tires (opcional)
  • 2-3 alls picats ben fins
  • 1 litre de brou vegetal Aneto
  • 1 got de vi de cervesa Minera
  • 2 culleradetes de cúrcuma
  • 1 culleradeta ben curulla de Maizena
  • sal i pebre blanc mòlt

Primer pelem les carxofes, deixant només les fulles més tendres i pelant la tija, res de tallar-la, que també es pot aprofitar. A continuació, tallem les carxofes en quatre trossos i les reservem en un bol amb aigua i julivert fresc. Us recomano fer servir julivert -jo inclús faig julivert sec si no en tinc de fresc a casa- en lloc de fer servir suc de llimona, ja que el julivert no li dóna cap gust i evita que s'oxidi igual.

En una cassola, sense oli, enrossim la cansalada tallada a tires i després la reservem. Després afegim una mica d'oli i daurem els alls picats; a continuació, afegim les carxofes i les cobrim amb brou vegetal, i sense tapar la cassola, el fem bullir; després aboquem la cansalada i  la cervesa. Deixem que el líquid vagi evaporant. Passat uns 10 minuts, afegim la cúrcuma, una mica de sal i pebre blanc mòlt. En un bol barregem la Maizena amb una mica de brou vegetal fins que es desfaci i després l'afegim a la cassola, remenant amb compte. Continuem coent les carxofes unes 10 minuts més, sense tapar la cassola. Rectifiquem de sal i pebre.

 Jo en total les vaig coure uns 20 minuts, no obstant, punxeu-les abans d'apagar el foc per comprovar que estiguin tendres. I si no us agrada gaire la cervesa, no patiu perquè el seu sabor no destaca molt, però li dóna un toc especial.

Adaptació d'una recepta de Cookpad.

  1. Anna... que m'agafa l'enveja aquella tan rabiosa! Quines carxofes!! I quin plat més bo! Jo hi cuino molt amb cervesa i m'agrada més que amb el vi. Trobo que queda tot més ben integrat i és el que dius, el sabor no destaca però s'hi nota.
    :D
    Petons bonica

    ResponSuprimeix

  2. Anna; La cansalada tallada a tires l'hi dóna un toc d'acompanyament gens envejable aquestes carxofes. Una bona tria per fer aquestes carxofes¡¡
    Salutacions Anna¡¡ :O)

    ResponSuprimeix
  3. La teva recepta arriva el dia perfecte! Demà tindrem carxofes a la cistella eco i tinc un brou aneto de carxofa a la despensa de Nadal... Una recepta de 10, no em puc resistir tot i que hauré d'esperar demà!!
    Petons
    Palmira

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Ja m'explicaràs si la fas; tinc ganes de conèixer com les cuinaràs. Segur que li dones el teu toc personal i seran delicioses! Un petonet!

      Suprimeix