Empanada d'espinacs amb melmelada de porro

Ja tornem a tenir aquí el repte del Blog al Plat!. L'any passat la Mercè del blog Destapant Cassoles ens va proposar de participar en un repte que consistia en elegir cada mes un blog, remenar entre les seves receptes i elegir una; després havíem de cuinar la recepta a casa, respectant l'original o adaptant-la al nostre gust, i a continuació publicar la recepta al nostre blog. Amb aquest repte hem descobert un munt de nous blogs i redescobert de coneguts. I això últim és el que m'ha passat en el primer repte del 2016: jo ja coneixia el blog de La Cuina de la Isabel, però participant en el repte he descobert un munt de noves receptes casolanes, saboroses i senzilles de fer.

La recepta que he elegit és molt fàcil de fer i et soluciona un sopar en un tres i no res: una empanada d'espinacs. A la recepta original, la Isabel fa servir ceba, però jo he fet servir melmelada de porro de La Fageda, que combina perfectament amb els espinacs i la mozzarella.

Ingredients per a quatre persones:
  • 2 masses d'empanada o pasta de full precuinada
  • melmelada de porro de La Fageda o bé una ceba mitjana
  • 1 bossa d'espinacs frescos
  • 1 grapat de pinyons
  • formatge Mozzarella ratllat
  • sal i pebre blanc
  • oli
  • 1 ou
Encenem el forn a 200º, dalt i baix.

En un paella, torrem una mica els pinyons i els reservem. A continuació, i si no feu servir la melmelada de porro, afegim a la paella una mica d'oli i cuinem la ceba tallada en juliana fins que estigui transparent, i després afegim els espinacs, els salpebrem, i els saltegem a la paella. Tingueu en compte que si els saltegeu poca estona, no perdran tota l'aigua que tenen; en cas de dubte, escorreu-los abans de repartir-los sobre la massa de l'empanada.

Estirem una de les masses d'empanada sobre un paper vegetal i repartim per sobre la melmelada de porro i després els espinacs, els pinyons i el formatge ratllat; posem l'altra massa per sobre i amb una forquilla marquem les vores, prement fort, per tancar bé l'empanada.

Posem l'empanada, amb el paper vegetal sota, sobre una safata per anar al forn; punxem la superfície varies vegades amb la forquilla per que pugui surtir el vapor mentre es cuina al forn i, per últim, la pintem amb l'ou batut.  La fiquem al forn durant uns 20 minuts i fins que quedi daurada de sobre. Servim l'empanada tèbia.