Nova temporada del Sabors de l'Horta del Baix Llobregat

Es posa en marxa un any més els Sabors de l'Horta, una acció gastronòmica que vol promoure el consum del producte local i de proximitat als restaurants del Baix Llobregat, gràcies a la col·laboració de Producte Fresc del Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat i els restauradors de qualitat de la comarca.

Les planes del delta i de la Vall Baixa del Llobregat conformen avui en dia el Parc Agrari del Baix Llobregat, una zona molt fèrtil, on tradicionalment s'han conreat tot tipus d' hortalisses, encara que el producte estrella sigui actualment la Carxofa del Prat.

Els restauradors de la comarca que participen als Sabors de l'Horta inclouen a les seves cartes plats on el ingredient protagonista ha estat conreat al Parc Agrari, i està identificat com a Producte Fresc del Parc Agrari del Baix Llobregat; plats cuinats a l'estil més tradicional o més innovador, elaborats amb productes km0.

L'any passat van participar 33 restaurants; aquest any seran 44 restaurants els que oferiran durant tot l'any diverses propostes culinàries elaborades amb producte de proximitat conreat al Parc Agrari.

A la nova pàgina web de Producte Fresc, www.productefresc.cat, trobarem un directori amb els productors del Parc Agrari que fan venda directa dels seus productes a les seves explotacions i/o botigues, informació sobre els mercats de pagès que es celebren a la comarca, i una selecció de restaurant que treballen amb Producte Fresc del Parc Agrari del Baix Llobregat.

També s'ha publicat un nou fulletó-guia, on teniu disponible tota la informació sobre els restaurants del Baix Llobregat que cuinen amb Producte Fresc.


Producte Fresc és producte de temporada i de proximitat, amb la qualitat i el sabor d'abans perquè es cull en el moment òptim de maduració i es consumeix ràpidament, sense patir llargs trasllats en cambres frigorífiques; a més és un producte conreat per pagesos respectuosos amb la tradició i el medi ambient.

I no us oblideu de participar en els sorteigs de menús de Sabors de l'Horta!