- 125 grams de sucre
- 2 llimones grans ecològiques o de pagès (necessitarem 200 ml de suc de llimona)
- 10 fulles de menta o alfàbrega
- 1 clara d'ou
- un pessic de sal
En un cassó, i a foc fluix, posem el sucre amb 250 ml d'aigua -us recomano que sigui aigua mineral, per evitar qualsevol gust a clor de l'aigua de l'aixeta- i la pell d'una de les llimones - que prèviament haurem rentat i eliminat la part blanca que amargueja- i remenem constantment fins que el sucre es dissolgui, uns cinc minuts. Respecte a les llimones, intenteu que siguin ecològiques o de pagès, que no estiguin tractades químicament, i en cas de dubte, netegeu-les amb aigua calenta i amb un raspallet. Quan hagin passat els cinc minuts, retirem del foc i deixem refredar.
Per altra banda, exprimim les llimones, colem el suc, i el mesclem amb l'almívar. Retem les fulles de menta, les assequem amb paper de cuina i les tallem ben petites per abocar-les després al suc de llimona. Per últim, batem a ma la clara d'ou fins que comenci a fer escuma i la mesclem amb la resta d'ingredients. Engeguem la gelatera, i aboquem el líquid amb compte i poc a poc, i la deixem treballar durant uns 30 minuts. Després posem el sorbet en un tupper i amb una forquilla el remenem bé abans de ficar-lo al congelador, si és que no el mengem al moment.
Si no tenim gelatera, una vegada barrejats tots els ingredients, els fiquem en un tupper al congelador durant unes tres hores, vigilant que no es congeli completament; aleshores el traiem del congelador, i amb una forquilla el remenem bé fins que quedi amb una textura molt fina; aleshores el tornem a ficar al congelador mínim sis hores més.
Recordeu treure'l del congelador 5-10 minuts abans de servir.
Ja me l'he apuntat..no esperaré pas a l'estiu per preparar aq delícia!!! Petonarros!
ResponSuprimeixNo cal esperar a l'estiu per aquestes postres tan delicioses!!
SuprimeixEncara que fa fred, aquest és un postre que sempre entra oi?? I amb aquestes llimones tan bones segur que estarà deliciós!!!
ResponSuprimeixClara
Són fantàstiques les ecològiques o de pagès...fan una oloreta només tallar-les!!
SuprimeixEs una recepta ideal per fer lloc al postre després d'un menjar una mica contundent!!!
ResponSuprimeixAmb alfàbrega m'agrada moltíssim però amb menta mai l'he catat!
Molt bona idea pel cap de setmana !!
Petons i bon cap de setmana
Palmira
Jo trobo que l'alfàbrega és tan potent d'aroma...que no m'he atrevit..potser la propera vegada..!
SuprimeixQuin sorbet mes bo!!!! jo també el faig, tambè li poso menta.
ResponSuprimeixUna abraçada
Isabel
Trobo que combinen fantàsticament bé!! I és molt digestiu!
Suprimeix