Gateau de xocolata

Després d'un petit descans estival, Yolanda torna amb el Repte de Laura Real, i comença fort ja que pel repte dolç ha elegit ni més ni menys que un bescuit o gateau de xocolata, suposo que amb la bona intenció d'endolcir el retorn a la rutina. I jo, addicta a la xocolata declarada, no em podia perdre de participar!. I si hi ha una cosa que m'agrada tant com la xocolata és la combinació de xocolata i taronja, per aquesta raó he substituït la ratlladura i el suc de llimona per taronja. També  he farcit el pastís amb un concentrat de taronja, perquè no tenia melmelada de taronja a casa,  i per la cobertura, he fet servir només xocolata negra i mantega, perquè no m´ha convençut com m'ha quedat  la textura de la crema de xocolata. Crec que no he desfet bé el sucre. A veure com els ha anat a la resta de participants del repte?

Us recomano que us animeu a fer aquesta recepta perquè és molt fàcil i us sorprendrà com està de bo el bescuit amb o sense cobertura; la seva textura és molt esponjosa.
Ingredients pel bescuit:
  • 3 ous
  • 265 grams de sucre
  • 1 culleradeta (5ml) de suc de taronja
  • ratlladura de mitja taronja
  • 80ml d'aigua
  • 160 grams de farina
  • 7,5ml d'impulsor químic
  • 1,25ml de sal
Ingredients per la cobertura de xocolata:
  • 300 grams de xocolata negra de cobertura
  • 200 grams de mantega
Poseu el forn a 190º.

Acabats de treure del frigorífic els ous, bateu les clares a punt de neu. Afegiu els rovells, un a un, barrejant bé cada vegada. Després incorporeu el sucre, poc a poc. Quan estigui la massa ben mesclada, agregueu la ratlladura i el suc de taronja, i després l'aigua. Cada vegada que afegiu un ingredient, bateu bé la massa. Tamiseu junts la farina, l'impulsor químic i la sal, i afegiu-los poc a poc.

Una vegada ben barrejats tots els ingredients, aboqueu la massa en un motlle de 24 cm prèviament greixat amb mantega i fiqueu-lo al forn 30 minuts. Podeu punxar-lo per comprovar que estigui fet.

Per la cobertura, fonem la xocolata al microones i quan sigui a mig fondre, afegim la mantega tallada a bocins. Aprofitant l'escalfor de la xocolata, remenem fins que aconseguim una crema homogènia.

Quan s'hagi refredat el bescuit, l'igualem retallant la part superior, i obrint-lo per la meitat. Posem una fina capa de concentrat de taronja o de melmelada i el tanquem.

Posem el bescuit damunt d'una reixa, posant a sota una safata per recollir la xocolata que regalimi quan l'aboquem per sobre el bescuit per fer la cobertura. Cal començar pels costats, per cobrir els laterals i acabar al centre del pastís. Deixeu passar unes hores per que agafi consistència.

Us recomano feu una ullada a la llista de participants.

Unknown ha dit...

T'ha quedat genial !! M'encanta. Un petó ;)

les receptes que m'agraden ha dit...

Doncs no se com haurà quedat a les altres pero el teu esta dient menja'm!! Un petó maca

Les receptes que m'agraden

Eva ha dit...

Un pastís ideal per al retorn a la rutina, que sempre li va bé una mica de dolç. A mi la combinació xocolata i taronja també m'agrada, ha d'estar tremendo! un petó!

COCINA DE UNA BANCARIA ESTRESADA ha dit...

Anna, t'ha quedat fantástic com sempre un 10. Petons. Yolanda.

Anna Pigarda ha dit...

Aquest llibre de receptes de Laura Real és una caixa de sorpreses delicioses! Una abraçada!

Anna Pigarda ha dit...

Amb receptes tan bones sí que val la pena tornar de vacances...ha,ha...

Anna Pigarda ha dit...

Amb aquest repte n'estem aprenent força....gràcies, guapa!!

Mi dolce paradiso ha dit...

Genial! Esta cobertura tiene que quedar también muy rica!
Besos

Anna Pigarda ha dit...

Sencillita pero resultona, ja, ja...

Rosi Díaz ha dit...

Hola Anna, me imagino que taronja es naranja y la combinación de naranja y chocolate es ideal. Si es así, las dos hemos elegido la misma combinación.Te ha quedado precioso y además es muy rico.
Besotes!