#Gastroplans pel cap de setmana del 23 i 24 de setembre

Els #Gastroplans que us proposem per aquest cap de setmana aposten clarament pel producte de proximitat, començant per la Fira de la Carbassa de Sant Feliu de Codines, al Vallès Oriental. I Ă©s que si no heu anat mai a una fira d'aquesta mena, us sorprendrĂ  la varietat de carbasses que en podreu trobar, tant per decorar com comestibles. TambĂ© us recomano que feu una ullada a les parades dels artesans que elaboren les seves obres amb aquestes curcubitĂ cies. Per cert, la carbassa mĂ©s gran que es va presentar a concurs l'any passat pesava 626,40 Kg!! Es superarĂ  el record aquest any? AquĂ­ podeu consultar el programa d'activitats.


Durant tot el dissabte es celebrarĂ  a Piera, a l'Anoia, el primer festival Pieradegusta. Organitzat per Vadefoodies i l’Ajuntament de Piera pretĂ©n reunir en una mateixa jornada professionals de l’Ă mbit de la restauraciĂ³, el comerç i els productes de proximitat. S'han organitzat diverses activitats al llarg del dia com xerrades, tallers de cuina, showcookings, un vermut-concert i tasts sensorials per donar a conèixer els productes locals. Passejant pels carrers de Piera trobareu parades amb una amplia oferta de menjar i beure. AquĂ­ us podeu descarregar el programa d'activitats i els productors i restauradors que hi participen.

Diumenge al matĂ­ a Gallecs, Vallès Oriental, es celebra Fira't a l'Horta, una bona excusa per conèixer aquest espai rural de mĂ©s de 700 hectĂ rees, situat a quinze quilĂ²metres al nord de Barcelona. Un espai ple de persones "irreductibles" que lluiten per conservar els seus valors naturals i paisatgĂ­stics, envoltats per autopistes i zones urbanitzades i industrials. La principal activitat de l'espai Ă©s l'agrĂ­cola i a Fira't a l'Horta tens l'oportunitat de conèixer i tastar allĂ² que es conrea a Gallecs.


Tornem al dissabte perquè a Manresa, a la Plaça de l'Om, i per la tarda, es celebra la 3ª ediciĂ³ de la Fira GastronĂ²mica del Geoparc, on trobareu parades de productes agroalimentaris elaborats o conreats al Geoparc. TambĂ© podreu tastar-los, cuinats pels xefs del col.lectiu Fogons GastronĂ²mics del Bages, el col.lectiu de cuina del Geoparc que aposta pel producte de proximitat i de temporada. AquĂ­ trobareu la relaciĂ³ de productors i els tasts que podreu degustar.


Us recordo que durant aquest mes de setembre es celebren a les Terres de l'Ebre les Festes de la Sega. Aquest diumenge aquesta festa tradicional es viurĂ  a la poblaciĂ³ de l'Aldea. ComençarĂ  amb la sega de l'arrĂ²s i desprĂ©s la batuda, com es feien antigament. La jornada estarĂ  amenitzada amb balls tradicionals i es podran degustar els dolços tĂ­pics de la zona. AquĂ­ podeu consultar les activitats programades.

I per acabar a Manlleu, durant tot el cap de setmana, Fira GastronĂ²mica del Porc i de la Cervesa.