#Gastroplans pel cap de setmana del 23 i 24 de setembre

Els #Gastroplans que us proposem per aquest cap de setmana aposten clarament pel producte de proximitat, començant per la Fira de la Carbassa de Sant Feliu de Codines, al Vallès Oriental. I és que si no heu anat mai a una fira d'aquesta mena, us sorprendrà la varietat de carbasses que en podreu trobar, tant per decorar com comestibles. També us recomano que feu una ullada a les parades dels artesans que elaboren les seves obres amb aquestes curcubitàcies. Per cert, la carbassa més gran que es va presentar a concurs l'any passat pesava 626,40 Kg!! Es superarà el record aquest any? Aquí podeu consultar el programa d'activitats.


Durant tot el dissabte es celebrarà a Piera, a l'Anoia, el primer festival Pieradegusta. Organitzat per Vadefoodies i l’Ajuntament de Piera pretén reunir en una mateixa jornada professionals de l’àmbit de la restauració, el comerç i els productes de proximitat. S'han organitzat diverses activitats al llarg del dia com xerrades, tallers de cuina, showcookings, un vermut-concert i tasts sensorials per donar a conèixer els productes locals. Passejant pels carrers de Piera trobareu parades amb una amplia oferta de menjar i beure. Aquí us podeu descarregar el programa d'activitats i els productors i restauradors que hi participen.

Diumenge al matí a Gallecs, Vallès Oriental, es celebra Fira't a l'Horta, una bona excusa per conèixer aquest espai rural de més de 700 hectàrees, situat a quinze quilòmetres al nord de Barcelona. Un espai ple de persones "irreductibles" que lluiten per conservar els seus valors naturals i paisatgístics, envoltats per autopistes i zones urbanitzades i industrials. La principal activitat de l'espai és l'agrícola i a Fira't a l'Horta tens l'oportunitat de conèixer i tastar allò que es conrea a Gallecs.


Tornem al dissabte perquè a Manresa, a la Plaça de l'Om, i per la tarda, es celebra la 3ª edició de la Fira Gastronòmica del Geoparc, on trobareu parades de productes agroalimentaris elaborats o conreats al Geoparc. També podreu tastar-los, cuinats pels xefs del col.lectiu Fogons Gastronòmics del Bages, el col.lectiu de cuina del Geoparc que aposta pel producte de proximitat i de temporada. Aquí trobareu la relació de productors i els tasts que podreu degustar.


Us recordo que durant aquest mes de setembre es celebren a les Terres de l'Ebre les Festes de la Sega. Aquest diumenge aquesta festa tradicional es viurà a la població de l'Aldea. Començarà amb la sega de l'arròs i després la batuda, com es feien antigament. La jornada estarà amenitzada amb balls tradicionals i es podran degustar els dolços típics de la zona. Aquí podeu consultar les activitats programades.

I per acabar a Manlleu, durant tot el cap de setmana, Fira Gastronòmica del Porc i de la Cervesa.

Cap comentari