Fira de la Carbassa a Sant Feliu de Codines

Dotze anys fa que es celebra la Fira de la Carbassa a Sant Feliu de Codines (Vallès Oriental) i finalment ,aquest any, ens hem decidit a anar-hi. Es tracta d'una fira petita i la qüestió de l'aparcament és complicada, però la veritat és que és una fira que ens ha sorprès gratament. Primer, per la varietat de carbasses que hem trobat i que no sabíem que existien, de totes mides i colors.

Algunes d'aquestes carbasses, especialment les més petites, es conreen exclusivament per decorar; i és que la carbassa dóna molt de si perquè, a banda del fer-les servir a la cuina pel seu sabor i qualitats nutritives, també es fan servir com a recipients, degut a que la seva pell exterior és impermeable i duradora, i també com a instruments musicals o com a peces de decoració. I aquesta és una altra de les raons per les quals es va agradar la fira, ja que vam trobar varies parades d'artesans que elaboren les seves obres amb carbasses buides i assecades i que et poden agradar més o menys, però que no et deixen indiferent.


També hem vist per primera vegada un concurs de carbasses gegants; la "carbasseta" guanyadora d'aquest any pesava ni més ni menys que 626,40 kg i venia d'Osca; per internet hem trobar associacions de pagesos que es dediquen a conrear aquestes varietats per competició i monogràfics sobre com conrear-les (abstenir-se els que només tenim una balconet a casa, he,he!).


Naturalment vam aprofitar per comprar carbasses de varietats que habitualment no trobem al mercat, com la patisson o la carbassa espaguetti, i recuperar forces menjant pastissets de cabell d'àngel o les botifarres amb carbassa elaborades per una carnisseria de Sant Feliu de Codines expressament per la fira.

I és que hi ha tot un món al voltant de la carbassa, així que si us heu perdut la fira d'aquest any de Sant Feliu de Codines però voleu conèixer de més a prop tot el que gira al voltant d'aquesta cucurbitacia, encara esteu a temps d'anar a la fira que es celebra a Esponellà, el primer cap de setmana d'octubre, o a la de Sant Joan de les Abadesses, el proper dia 23 d'aquest mes.

3 comentaris:

  1. Que maques són les carbasses, oi?!
    A més hi ha tantes varietats que no et pots cansar mai ! L'any passat vam veure la carbassa més gran de França a la nostra fruiteria, impressionant!
    A veure que faràs amb les carbasses comprades!
    Petons i bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  2. Estic enamorada de les carbasses!! M'encanten! Nosaltres tenim la sort de que un parell de granges s'hi han especialitzat i, com vosaltres, durant els mesos de setembre i octubre les visitem sovint per comprar allò que no trobem al mercat. Aquest any fins i tot en vaig plantar i n'hem recollit 10!!! Hokkaido i butternut! Són les meves babies!! :D

    ResponElimina
  3. Les carbasses de totes les maneres:) tan bones al caldo i de tantes maneres!
    Molta feina i un no parar tot el que fas!
    Fires carabasseres arreu! Està molt bé poder anar a mercats locals i fires on trobar varietats difícils de trobar.
    Al blog tinc una entrada de la carbassa i a més a més una recepta recuperada que poder t'agradaria...o no? :)
    http://cuinacinc.blogspot.com.es/2012/11/empanadon-de-carbassa.html
    Una abraçada i bon diumenge!!
    Fina

    ResponElimina