Amanida de carbassó i avellanes

Fa uns mesos vaig comprar el llibre "El gourmet vegetariano" de Yotam Ottolenghi, RBA Libros. Ja havia sentit a parlar d'aquest cuiner mediàtic israelià a les xarxes socials, i m'havien cridat molt l'atenció la senzillesa amb la que elaborava els seus plats amb verdures i com eren d'atractius. Com el mateix Ottolenghi explica a la introducció del seu llibre, el fet de que ell i el seu soci, Sami Tamimi, hagin crescut en una cultura -Tamimi és palestí- amb gran varietat de verdures, llegums i cereals que formaven part del menjar diari de la seva família, ha fet que els seus plats siguin molt assequibles de cuinar i de menjar; un exemple -significatiu per a mi- és que en un llibre de receptes vegetarianes, només hi han quatre receptes que portin tofu; a diferència d'altres llibres de receptes vegetarianes que he fullejat, la majoria d'ingredients són fàcils de trobar i l'elaboració de les receptes és força senzilla.
La primera recepta que he elegit del llibre per publicar al blog és una deliciosa amanida de carbassó amb avellanes i parmesà, fent alguna petita modificació.

Ingredients per a 4 persones:
  • 4 carbassons mitjans
  • 50 grams d'avellanes torrades (a la recepta original són crues i després es torren al forn)
  • 4 cullarades d'oli d'oliva verge extra
  • 1 cullerada de vinagre de Riesling de Castell de Gardeny (o un vinagre balsàmic)
  • fulles d'alfàbrega fresca
  • 80 grams de formatge parmesà 
  • sal i pebre blanc
Netegem els carbassons i els tallem en diagonal, en rodanxes d'un centímetre de gruix, que pintem amb una barreja d'oli, sal i pebre i coem en una planxa ben calenta, durant 2 minuts per cada banda -les podem cuinar més o menys segons com us agradi menjar el carbassó, a nosaltres ens agrada un mica cruixent; però si no ho teniu clar, també podeu esperar a que la carn de carbassó comenci a canviar de color i es torni més fosca i tendra-. A mida que es vagin fent les rodanxes, poseu-les en una safata i amaniu-les amb una mica de vinagre -podem posar de més o de menys, segons us agradi el vinagre-; vigileu amb no remenar gaire les rodanxes o se us trencaran. Després afegim l'alfàbrega fresca -la fulla sencera-, les avellanes, i la resta d'oli d'oliva que ens hagi sobrat, i mesclem amb molt de compte; rectifiquem de sal i pebre, i esperem a que es refredi, a temperatura ambient, i aleshores ho tindrem llest per servir, acompanyat de formatge parmesà tallat en llesques o ratllat.

3 comentaris:

  1. Ja saps quant m'agraden les receptes d'aquest gran cuiner! A veure quan quedem per anar a londres menjar als seus restaurants o take away! Aquest llibre seu no ho tinc... l'única pega que veig a algunes receptes són les quantitats d'oli que fa servir que sempre m'esgarrifen :o)!
    Petons i bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  2. M'encanta la idea de fer una "escapadeta" gastronòmica a Londres!!! Jo el vaig conèixer gràcies al teu blog! I és el primer llibre de cuina que tinc del que he fet ja un munt de receptes! Les quantitats de formatge també s'ha de vigilar.

    ResponElimina
  3. Aquesta recepta m'agrada, perquè tots els ingredients son al abast de tothom, fàcil i bona. Si no t'importa la copio.
    Petons

    ResponElimina