Pizza de base de coliflor amb calçots salsa romesco.

Amb aquesta recepta de pizza vegetal, en l'ampli sentit de la paraula, podreu sopar sempre que volgueu pizza a casa, sense tenir mala conciència. La base de la pizza s'elabora bàsicament amb coliflor ratllada, encara que també podeu fer servir bròquil; de fet, la pizza de la foto està feta amb bròquil morat. I no, no arrufeu el nas, perquè el gust del bròquil o de la coliflor és imperceptible; a més, la base porta una mica de formatge parmesà o grana padano ratllat; però el que realment determina el gust de la pizza són els ingredients que poseu per sobre, en aquest cas, uns bons calçots, salsa romesco i formatge emmental.

Us dono les quantitats per la base de la pizza per a dues persones; la quantitat de la resta d'ingredients depèn del vostre gust, i les possibilitats són infinites, com qualsevol pizza, però menys calòriques i més saludables.

Ingredients per la base per a dues persones:
  • 300 grams de coliflor o bròquil ratllat
  • 50 grams de formatge ratllat tipus parmesà o grana padano
  • una clara d'ou
  • sal, pebre blanc o herbes aromàtiques, al vostre gust
Encenem el forn a 200º.

Ratllem la coliflor i la posem en un bol; el tapem amb film transparent i el posem al microones a potència màxima durant cinc minuts; passat aquest temps, traiem el film transparent i esperem a que es refredi una mica, abans d'esprémer la coliflor amb les mans per que deixi anar l'excés d'aigua, i després la tornem a posar en un bol i la mesclem amb el formatge ratllat; tasteu per si voleu afegir una mica del sal o pebre blanc, encara que aquest tipus de formatge és força salat pel meu gust; per últim, aboquem la clara d'ou i barregem bé tots els ingredients.

Aboquem la barreja sobre un silpat o paper per anar al forn i el posem sobre una safata; repartim la barreja i li donem forma rodona, prement-la bé per deixa la base prou compacta; la fiquem al forn 20 minuts. Traiem la safata del forn, i posem per sobre la base els ingredients que vulguem, en aquest cas calçots prèviament escalivats, formatge emmental ratllat i salsa romesco; posem per sobre herbes aromàtiques i enfornem entre 10-15 minuts més, fins que us quedi ben daurat el formatge.

8 comentaris:

  1. M'ha encantat aquesta recepta!!!Que original la base amb coliflor, mai ho havia vist!! Sens dubte m'ho apunto a la llista de pendents, ja que m'ha cridat molt l'atenció i fa una pinta....
    Clara

    ResponElimina
    Respostes
    1. El gust de la coliflor gairebé ni es nota, de manera que pots menjar pizza sense tenir mala conciència....o no gaire, he, he!!

      Elimina
  2. Pizza totalment vegetariana...això si que és un sopar irresistiblement saludable!!! Petonarros!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja estava farta de no poder menjar pizza al vespre, sense patir les consequêncies... ara per la base no serà, ha, ha!

      Elimina
  3. Què curiós!i diys que no es nora el gust a bròquil?? Ho proverem!!petó

    ResponElimina
    Respostes
    1. No, realment no es nota! L'has de provar; segur que t´agrada!

      Elimina
  4. Jo vaig menjar una vegada una pizza amb una amiga que cuina Paleo, que era també amb la base de bròquil. A mi no m'agrada gaire el bròquil però la vaig trobar bona i creu-me, la pizza en sí no era res d'especial. Aquesta teva amb calçots i la salseta obligada ha de ser MOLT més bona!!
    Petons guapa!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. El que realment dóna gust a la pizza és, sense dubte, el que li posis a sobre, i aquests calçots estaven molt bons! La recomano sincerament!

      Elimina