Pizza vegetal: base de pizza de coliflor.

Amb aquesta recepta de pizza vegetal, en l'ampli sentit de la paraula, podreu sopar sempre que volgueu pizza a casa, sense tenir mala consciència. La base de la pizza s'elabora bàsicament amb coliflor ratllada, blanca o morada, encara que també podeu fer servir bròquil, formatge ratllat tipus parmesà o grana padano i una clara d'ou. I no, no arrufeu el nas, perquè el gust del bròquil o de la coliflor és imperceptible; de fet, el que determina el gust de la pizza són els ingredients que poseu per sobre.

Us porto dos idees ben senzilles per animar-vos a provar aquesta pizza vegetal, una pizza de mozarella i salsa al pesto i una de calçots i salsa romesco. Però primer anem per la recepta de la base de pizza de coliflor, per a dues persones:


Ingredients:

  • 300 grams de coliflor o bròquil ratllat
  • 50 grams de formatge ratllat tipus parmesà o grana padano
  • una clara d'ou
  • sal, pebre blanc o herbes aromàtiques, al vostre gust

Encenem el forn a 200º.

Ratllem la coliflor i la posem en un bol, el tapem amb film transparent i el posem al microones a potència màxima durant cinc minuts. Passat aquest temps, traiem el film transparent i esperem a que es refredi una mica, abans d'esprémer la coliflor amb les mans per que deixi anar l'excés d'aigua. Tornem a posar la coliflor ratllada al bol i li afegim el formatge ratllat. Mesclem els dos ingredients i afegim una mica del sal i pebre blanc, vigilant que aquest tipus de formatge ja és una mica salat. Per últim aboquem la clara d'ou i la barregem amb la resta d'ingredients.

Aboquem la barreja sobre una safata per anar al forn, prèviament folrada amb paper de forn, i li donem forma rodona, prement-la bé per deixa la base prou compacta. L'enfornem 20 minuts. Passat aquest temps, la traiem del forn i repartim per sobre els ingredients que vulguem, i la tornem a enfornar entre 10-15 minuts, fins que el formatge s'hagi daurat.

Per la pizza de mozzarella i salsa al pesto necessitareu formatge tipus mozzarella ratllat, salsa al pesto i tomàquets xerry.

Per la pizza de calçots amb salsa romesco, calçots escalivats, salsa romesco, formatge emmental i herbes aromàtiques.

8 comentaris:

  1. M'ha encantat aquesta recepta!!!Que original la base amb coliflor, mai ho havia vist!! Sens dubte m'ho apunto a la llista de pendents, ja que m'ha cridat molt l'atenció i fa una pinta....
    Clara

    ResponElimina
    Respostes
    1. El gust de la coliflor gairebé ni es nota, de manera que pots menjar pizza sense tenir mala conciència....o no gaire, he, he!!

      Elimina
  2. Pizza totalment vegetariana...això si que és un sopar irresistiblement saludable!!! Petonarros!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja estava farta de no poder menjar pizza al vespre, sense patir les consequêncies... ara per la base no serà, ha, ha!

      Elimina
  3. Què curiós!i diys que no es nora el gust a bròquil?? Ho proverem!!petó

    ResponElimina
    Respostes
    1. No, realment no es nota! L'has de provar; segur que t´agrada!

      Elimina
  4. Jo vaig menjar una vegada una pizza amb una amiga que cuina Paleo, que era també amb la base de bròquil. A mi no m'agrada gaire el bròquil però la vaig trobar bona i creu-me, la pizza en sí no era res d'especial. Aquesta teva amb calçots i la salseta obligada ha de ser MOLT més bona!!
    Petons guapa!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. El que realment dóna gust a la pizza és, sense dubte, el que li posis a sobre, i aquests calçots estaven molt bons! La recomano sincerament!

      Elimina