Arròs amb carxofes i bolets

Ja us va explicar l'Anna que diumenge passat varem anar a la Carxofada de Sant Boi de Llobregat on varem gaudir d'una bona festa. No cal dir, que havent anat a passejar pel Parc Agrari, no podíem tornar a casa sense comprar una caixa de carxofes de la Cooperativa Agrària Santboiana; unes precioses carxofes acabades de collir. Ja imaginareu que a casa ens agraden molt! Així que toca setmana de carxofes cuinades de totes les maneres.

Un dels plats on m'encanta posar carxofes és als arrossos. Si tinc carxofes a mà, i l'arròs ho permet, no deixo d'afegir-n'hi un parell. En aquest cas, la carxofa no és un complement sinó l'ingredient principal; es tracta d'un senzill arròs per gaudir de la carxofa.


Per fer un arròs per a quatre persones ens caldrà:
  • 250g d'arròs.
  • 200g de bolets variats.
  • 3 carxofes
  • 1 ceba grossa
  • 1 escalunya
  • 1 dent d'all
  • 1 litre de brou de pollastre
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal i pebre
Preparació:

Piquem l'all, i el posem en una cassola amb un bon raig d'oli i ho posem al foc. Així que l'all comenci a agafar color, hi afegirem la ceba i l'escalunya que haurem picat ben petites. Ho deixem tot a foc mig uns tres o quatre minuts.

Mentrestant pelem i tallem les carxofes a quarts i les afegim a la cassola. Ho deixarem coure a foc mig, amb la cassola tapada, fins que la ceba sigui transparent, màxim que tot just comenci a agafar color. Anirem remenant de tant en tant per evitar que la carxofa es pugui cremar.

Afegim els bolets, els saltem una mica i salpebrem. Tot seguit hi posem l'arròs, ho remenem una mica i hi aboquem el brou que tindrem a punt i bullint. Posarem el foc fort per que bulli amb força els primers 8 o 10 minuts. Després posarem el foc mig fins que l'arròs s'acabi de coure, això seran 16-18 minuts, però dependrà, en part, de la varietat d'arròs que fem servir. En aquest cas, jo he fet servir un arròs marisma Molí de Rafelet, i la cocció ha estat més breu.

Quan falti poc per acabar de coure corregirem de sal i pebre. Abans de servir, deixarem reposar cinc minuts.

Si us agraden les carxofes i l'arròs tant com a nosaltres, segur que en gaudireu. Bon profit!

6 comentaris:


  1. Anna; Un arrós de carxofes, sempre quedes molt i molt bé. Les carxofes queden molt bé bullides, amb truita, arrebossades...
    Salutacions Anna¡¡ :O)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Les carxofes són boníssimes de totes maneres! A mi em tornen boja!

      Elimina
  2. La meva mare sempre deia que un bon cuscús tenia que portar si o si carxofes per estar bò de debò :o)
    Un bon arrpos sempre agrada moltíssim i amb bons ingredients, quina gana m'està entrant i que no és moment!!
    Petons i bon cap de setmana
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. No l'he provat mai amb carxofes el cuscús. De fet no l'he cuinat mai a casa. Sempre el menjo fora, però m'apunto el consell de ta mare!

      Elimina