Pasta al forn amb espinacs i mató

Aquest Nadal vam anar a la Fira de Consum Responsable, i vam trobar un estand que venia productes de l'Horta de Santa Clara, un projecte de producció hortícola i social de verdures i hortalisses ecològiques que es conreen als terrenys del monestir de Santa Clara de Fortià, a l'Alt Empordà, amb l'objectiu de generar i consolidar llocs de treball per a persones amb discapacitat, i vam comprar entre altres coses, una confitura picant de tomacó i ceba de figueres tan bona que era per menjar-la a cullerades. I amb ella vaig preparar aquest fantàstic plat de pasta, que a casa va tenir un èxit rotund!

Ingredients per a dos persones:
  • 160 grams de macarrons o penne rigate
  • 150 grams de mató Cadí
  • 60 ml de llet sencera o semi
  • 50 grams de formatge manxec o parmesà ratllat
  • 100 grams formatge mozzarella ratllat
  • 25-50 grams d'espinacs crus (segons us agradin més o menys els espinacs)
  • 3 cullerades de confitura picant de tomacó i ceba de figueres d'Horta Santa Clara o confitura de tomàquet o simplement salsa de tomàquet
  • un pessic de nou moscada
  • sal i pebre blanc mòlt
  • herbes de Subirats o romaní
Posem l'aigua amb sal a bullir per coure la pasta, seguint les instruccions del fabricant, i encenem el forn a 180º, dalt i baix.

En un bol barregem el mató, la llet i el formatge ratllat; afegim un pessic de nou moscada, sal i pebre blanc mòlt; us aconsello primer posar un pessic de cada ingredient, barrejar bé els ingredients, tastar-los i anar afegint condiments segons el vostre gust. Quan la pasta estigui al dente, l'escorrem i en un bol la barregem amb la salsa de mató; a continuació, afegim les cullerades de confitura de tomàquet i mesclem bé;  afegim les fulles d'espinacs crues tallades en tires petites. Quan tinguem tots els ingredients ben mesclats, aboquem la pasta en una safata per anar al forn i la cobrim amb la mozzarella ratllada i l'empolsinem amb una mica d'herbes aromàtiques. La posem al forn entre 10-15 minuts, fins que el formatge s'hagi gratinat, i servim d'immediat.

9 comentaris:

  1. mmmm...m'agraden...encara que de confitura picant no en tinc :-)
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amb una bona salsa de tomàquet casolana també estaran deliciosos!

      Elimina
  2. Tot i que ens haurem de conformar amb ceba confitada i tomàquet fregit, em sembla un plat molt reconfortant per l'hivern!
    Petons i bona setmana
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. És una altra manera de fer menjar verdures als que més es resisteixen!

      Elimina
  3. Fantàstic aquest plat de pasta.
    Els productes ecològics, doblen la categoria del plat.
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens tota la raó perquè és un plat ben senzill, però com sempre dic amb bons productes no cal fer receptes molt complicades!

      Elimina
  4. A casa també seria èxit total! M'encanta la combinació d'ingredients, i també el punt picant del tomàquet ;)

    ResponElimina
  5. Els plats de pasta a mi de per si ja em perden, però la combinació d'avui m'ha semblat genial! aquesta tarda a comprar mató que s'han de gastar els espinacs de l'hort!! un petó!

    ResponElimina
  6. Estupendo plato de pasta, me encanta como te ha quedado, en casa sería muy bien recibido!! Bs.

    ResponElimina