Galetes de civada i poma

M'encanten les galetes de civada!. Són les primeres que vaig aprendre a fer casa i les faig tot sovint perquè són ideals per emportar-te-les per esmorzar, i a més són molt fàcils de fer. Tinc dues receptes favorites que són les galetes de civada amb poma -la que us porto avui- i les de xocolata amb nous, que us explicaré ben aviat. La recepta és del blog Bocados Divinos però jo he rebaixat la quantitat de dos dels ingredients, la mantega i el sucre morè, aquest últim perquè pel meu gust, les trobava massa dolces.

Ingredients per 12 galetes:
  • 125 grams de farina
  • 125 grams de civada
  • 1 cullerada de canyella
  • 1 cullerada de mel de taronja
  • 1 culleradeta d'essència de vainilla
  • 1 ou
  • 75 grams de mantega pomada (jo la poso uns segons al microones)
  • 150 grams de sucre morè de canya integral
  • 2 pomes ratllades (uns 250 grams)
  • un pessic de sal
Encenem el forn, dalt i baix, a 190º.

En un bol batem amb una batedora de varetes la mantega i el sucre morè; afegim l'ou, la cullerada de mel i la culleradeta d'essència de vainilla i remenem tots els ingredients fins que quedin ben integrats. En un altre bol  posem la farina, la cullerada de canyella i la civada i els barregem bé. Una vegada mesclats, els afegim al bol amb la mantega i amb la batedora barregem els ingredients; després afegim la poma ratllada i la mesclem -jo us aconsello fer-ho amb les mans, igual que a l'hora de repartir la massa per fer les galetes-, Sobre un paper per anar al forn o sobre un silpat repartim la massa amb una cullera o bé amb les mans fent una bola i aixafant-la per donar-li forma rodona, i la fiquem al forn entre 10-15 minuts, fins que veiem les galetes una mica daurades; estaran toves al tacte, però no s'ha d'enganxar la massa als dits.

Intenteu esperar a que es refredin per tastar-les i guardeu-les en una capsa de llauna. Són unes galetes ideals pel matí o el migdia perquè la civada és rica en hidrats de carboni complexos que s'absorbeixen de forma lenta, i així ajuden a mantenir el nivell de sucre en sang. Us aconsello llegiu aquesta publicació d' Ets el que menges sobre els beneficis de la civada, i l'aneu incorporant poc a poc a la vostra dieta.

12 comentaris:

  1. Aquestes galetes són ideals pel berenar!
    Petons i bona setmana
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per berenar i per esmorzar! Bé, per a qualsevol hora, que són molt bones! Un petonet!

      Elimina
  2. Ohhh, a mi també m'agraden molt però amb poma no les he fet mai, així que aviam si m'animo i les provo aviat.
    Bona setmana!! Clara

    ResponElimina
  3. Vaja! què bones amb poma! les de nous amb xoco també, eh! ja no podem dir que no són saludables amb aquests ingredients. La xoco també té les seves propietats...i tant! ;-d

    ResponElimina
    Respostes
    1. Exacte que la xocolata té moltes propietats beneficioses..i està tan bó!!!

      Elimina
  4. Respostes
    1. A la foto ho semblen però al portar poma s'estoven ràpid, i s'han de consumir en pocs dies, encara que mai duren tant..!

      Elimina
  5. OOoohhh!!! Quin gustet més bo deuen tenir a maçana! MMmmmm.....
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt,i amb la canyella i la civada, són unes galetes realment irresistibles.!

      Elimina
  6. A mi també m'agraden molt, les galetes de civada! en tinc un parell de publicades al blog (una deu ser similar a la de xocolata i nous que ens dius) però amb poma no les he provades, així que m'emporto la recepta! un petonàs!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Has de tastar-les si t'agrada la poma i la canyella! Repetiràs. Un petó!

      Elimina
  7. Tenen molt bona pinta!! Segur que no duren res!

    ResponElimina