Curs de cuina d'hivern a Empordàlia

Empordàlia és una cooperativa  amb una massa social de més de 250 socis, que neix de la unió de varis cellers cooperatius de Pau, Roses i Vilajuïga (Alt Empordà). Produeixen vi i oli sota la Denominació d' Origen Empordà. Les marques de vi que comercialitza són Vinya Verdera i Sinols i d'oli, la marca Oli de Pau. A banda dels seus propis productes, comercialitza també productes elaborats a la zona, com les melmelades de Can Bech, els formatges de Mas Marcè, les salses i brous de Casa Carriot, entre d'altres, i fruites i verdures conreades a la zona pels propis cooperativistes.

A més fan activitats tot l'any, com aprendre a fer oli, tasts, visites a les cooperatives i cursos de cuina. Aquesta ha estat la primera vegada que hem assistit a un dels seus cursos de cuina, encara que vam conèixer la cooperativa durant les vacances de l'any passat, i en tornarem, segur!; ja ens han dit que aquest any tornen a fer cursos per aprendre a fer brunyols -tot un èxit l'any passat-. Si esteu interessats, els podeu seguir al Facebook, Twiter i a la seva pàgina web.


El curs de cuina d'hivern l'ha realitzat en Pol Cabanas, actualment xef formador als principals tallers de GironaCook, i col·laborador de marques com Lékué o Kenwood, després d'haver treballat a restaurants amb estrelles Michelin con el Celler de Can Roca, Can Jubany o l'Osteria Francescana a Mòdena, Itàlia.

Els productes estrella del curs, verdures de temporada: carbasses, carxofes i calçots de Fortià, i dos productes elaborats artesanalment a la zona: el preparat per fer risotto de JustMarried, i la salsa romesco de Casa Carriot.


En Pol Cabanes ens va preparar una deliciosa crema de carbassa condimentada amb pebre vermell i gingebre; després una amanida de brots tendres d'espinacs, amb avellanes i formatge curat d'ovella adobat amb un gustós oli d'oliva verge extra de Pau; uns calçots amb salsa romesco de Casa Carriot i un risotto amb carxofes i conill amb un preparat de JustMarried al qual li va donar un toc "verd" amb un liquat de carxofes, espinacs i julivert.

I és que a més dels plats, en Pol Cabanas també ens va preparar un parell de sucs verds amb un extractor de sucs o slow juice, que premsa els ingredients en lloc de centrifugar-los com les liquadores convencionals, fet que evita l'oxidació dels sucs per que la polpa no es crema. No havien tastat mai aquests sucs de verdures, i ens van agradar moltíssim, i a més són molt saludables. El
primer era d'espinacs, cols de brussel·les, pera i llimona -amb part de la seva pell-, i el segons amb fonoll, cogombre, raïm, carbassó, cols de brussel·les, llimona i gingebre. Tots dos espectaculars! Tot un món, el dels sucs verds, que estic descobrint i dels quals us faré cinc cèntims més endavant.

Per últim, felicitar a Empordàlia per la seva medalla de plata en el concurs de Garnatxes del Món, celebrat aquest mes de febrer a la Catalunya Nord, pel seu vi Balmeta 2012, del qual vam poder gaudir en aquest curs de cuina d'hivern.

4 comentaris:

  1. Aquestes activitats sempre són genials per apendre moltes coses i disfrutar molt de les iniciatives locals!
    Una abraçada,
    Palmira

    ResponElimina
  2. Jo no sóc molt de vins, però em quedo amb les melmelades Can Bech...i segur que en Pol, del qui he tingut el plaer d'assistir a diversos cursos, va fer un gran taller!!! Petonarros!

    ResponElimina
  3. Em poseu les dents llargues quan veig el munt de coses que feu. Aquest taller segur que va ser interessantíssim
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  4. Em poseu les dents llargues quan veig el munt de coses que feu. Aquest taller segur que va ser interessantíssim
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina