Aquesta combinació d'hortalisses m'ha fet pensar en aquella època en que havia de dinar fora de casa, perquè treballava a Barcelona, quan demanava l'amanida del menú del dia, que era molt habitual que l'acompanyessin amb remolatxa cuita tallada en rodanxes i amb pastanaga ratllada de pot; parlo d'uns vint anys enrere; per sort, ara, per molt senzill que sigui el menú del dia, les amanides porten hortalisses fresques. No se com no vaig acabar avorrint la pastanaga, ni tampoc se com en van quedar ganes de tastar unes remolatxes fresques que un dia en va portar el meu marit a casa. Va pensar que m'agradarien molt barrejades amb pastanaga ratllada i va encertar de ple. Naturalment ni punt de comparació amb la remolatxa cuita!
He pensat que aquesta súper-combinació vitamínica es mereixia absolut protagonisme, i aquí les teniu, ratllades i amanides amb una vinagreta de mostassa a l'antiga i mel. Espero que us animeu a tastar-la!
Ingredients :
- pastanaga
- remolatxa fresca
- oli d'oliva verge extra
- vinagre balsàmic de moscatell de Castell de Gardeny
- mel -jo he fet servir de taronger-
- mostassa a l'antiga
- sal i pebre negre, opcional
Aleshores teniu dues opcions, podeu macerar uns minuts les hortalisses ratllades -per separat- amb aquesta vinagreta o bé directament muntar el plat i posar la vinagreta a banda i que cadascun se l'amaneixi com vulgui. Si elegiu la primera opció, els gustos s'integraran més però les hortalisses deixaran anar líquid, raó per la qual les haureu d'escórrer abans de muntar el plat.
Per muntar el plat feu servir un motlle o anell metàl·lic; poseu primer la remolatxa i premeu-la amb els dits o amb una cullereta, i després la pastanaga i feu el mateix. Desemmotlleu amb compte i serviu d'immediat.
Que rico Anna!! A mi el tártara no me gusta pero tu versión me ha encantado porque adoro las verduras así que me parece una forma muy original y deliciosa de preparar este plato!! Un saludo.
ResponSuprimeixA mi tampoco me convence el tartar, lo probaría de pescado pero jamás de carne (yo que si como un bistec, lo quiero casi carbonizado, imagínate!) pero creo que con verduras es genial! Un abrazo!
SuprimeixMolt original, vitamínic i sa.
ResponSuprimeixUna abraçada,
Júlia
Aconsello que t'animis a provar-ho, aquesta combinació és deliciosa!
SuprimeixMolt original i ben saludable! !Just tinc unes remolatxes al rebost, així que potser m'animo i ho provo.
ResponSuprimeixSalutacions!!! Clara
Ja m'explicaràs com els amaneixes!!
SuprimeixUn tartar fantàstic pel Memòries d'una Cuinera d'aquest mes! M'agrada molt la remolatxa crua amb pastanaga així que la proposta m'agrada i a més saníssima!
ResponSuprimeixBon cap de setmana,
Palmira
M'acabes de donar una molt bona opció a les remolatxes que tinc per gastar! No he tastat mai aquesta combinació i la penso provar! Aquest fals tàrtar m'agrada ;)
ResponSuprimeixAquest tàrtar és dels meus! a mi els de "veritat" amb carn o peix cru em fan una mica de repelús... però així vegetal m'encanta!! molt bona proposta, un petó!
ResponSuprimeixUn tàrtar fantàstic! Una participació in extremis genial! Jo fa poc que he descobert la remolatxa crua i m'agrada força!!! Petonarros!
ResponSuprimeixNi punt de comparació amb l'envasada! No hi ha color!
SuprimeixQuina meravella
ResponSuprimeixI amb ingredients tan saludables!
SuprimeixLa remolatxa tampoc la peles?
ResponSuprimeixUna recepta original, sana i molt saborosa!
No. La netejo molt bé i prou!
Suprimeixamb aquest tàrtar encara m'atreviria... ! té bona presencia!! bona setmana!
ResponSuprimeixI molt saludable!!
SuprimeixJo que cada vegada prenc menys proteïna animal... Aquest tàrtar m'ha semblat fantàstic! Segur que el probo!!
ResponSuprimeixUna abraçada,
Jo el trobo molt bó! Trbo que combinen molt bé la remolatxa i la pastanaga!
SuprimeixUn tartar muy sorprendente,original y bien sano¡¡
ResponSuprimeixUna auténtica fuente de vitaminas!
Suprimeixquina recepta mé original Anna!!!! M'ha encantat. Moltíssimes gràcies per participar. Petonets
ResponSuprimeixuff amb lo que m'agrada a mi la remolatxa! te la copio segur anna! moltes gràcies guapa
ResponSuprimeix